Hyppää sisältöön

Kittilän kunnanvaltuusto äänesti: syytetyt kuntapäättäjät saavat jatkaa luottamustoimissaan

Kittilän kunnanvaltuusto ei pidättänyt syytettyjä luottamushenkilöitä. Päätös syntyi maanantaina äänin 14-9.

Kittilän kunnantalo. Kuva: Aku Häyrynen / Lehtikuva

Kittilän kunnanvaltuusto kokoontui maanantaina merkittävään kokoukseen. Sen oli määrä päättää siitä, pidätetäänkö virkarikoksista syytteessä olevat luottamushenkilöt luottamustoimistaan siihen asti, kunnes oikeus ehtii käsitellä syytteet ja tuomio saa lainvoiman.

Kuntapäättäjien hyllyttämistä ovat vaatineet mm. Lex Kittilä –lain mukainen selvitysryhmä, valtiovarainministeriö, kuntaministeri Anu Vehviläinen (kesk.) sekä lukuisa joukko alan asiantuntijoita.

Kokouksen alla Kittilän kunnanhallitus teki kuitenkin päätöksen, että se panee toimeen valtuuston viime vuonna tekemän päätöksen, jonka mukaan syytetyt kuntapäättäjät saavat jatkaa normaalien jääviysmääräysten mukaisesti.

Kunnanhallitus teki valtuustolle myös esityksen, että valtuusto ei tee Lex Kittilä –selvitysryhmän esityksille mitään vaan kirjaa selvitysryhmän raportin vain tiedoksi.

Kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina kunnanvaltuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen äänin 14-9. Siten asia siirtynee seuraavaksi valtiovarainministeriölle.

Valtuustossa monen kommentin perusteella Kittilässä jopa halutaan, että pidättämisasia saadaan oikeuden ratkaistavaksi ”vaikka peräseinään saakka”, jotta uudesta Lex Kittilästä saadaan ennakkopäätös.