1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venäläiset diplomaatit

Presidentti Niinistö ja pääministeri Sipilä diplomaattikarkotuksesta: Vaati perusteellisen harkinnan

Suomi karkottaa yhden diplomaatin. Britannia on karkottanut yli 20 venäläisdiplomaattia Salisburyn iskun takia.

Sauli Niinistö

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pitivät tiedotustilaisuuden tänään maanantaina klo 17.30.

Presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta kertoivat aiemmin tänään, että Suomi karkottaa yhden Venäjän suurlähetystössä diplomaattistatuksella olevan ihmisen.

Britannia pyysi viime viikolla muiden EU-maiden tukea Salisburyn hermomyrkkyiskun takia. Entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia Skripal ovat edelleen kriittisessä tilassa. He altistuivat hermomyrkylle Etelä-Englannissa Salisburyssa 4. maaliskuuta.

Venäjä on kiistänyt osallisuutensa. Britannia on karkottanut maasta yli 20 venäläisdiplomaattia. Useat maat ovat kertoneet tänään venäläisten diplomaattien karkotuksista.

Näin tilaisuus eteni:

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.