1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Taksialalle kaivataan uusia kuljettajia, lisää maita karkottaa venäläisdiplomaatteja, pikkupakkasta koko maahan

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Takseja ja taksikuskeja Rautatieaseman edustalla Helsingissä. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Taksialalle halutaan tuhansia uusia kuskeja

Heinäkuussa vapautuvalle taksimarkkinalle haetaan jopa tuhansia uusia kuljettajia. Yhtiöillä on kuitenkin ollut rekrytointivaikeuksia. Kuljettajat miettivät, riittääkö toimeentulo kaikille, kun yhtiöt ja yrittäjät voivat jatkossa pitää ajossa niin monta autoa kuin haluavat.

Neuvottelutulos merenkulun ulkomaanliikenteen työriitaan

Laivojen ulkomaanliikennettä koskevaan työriitaan syntyi yöllä neuvottelutulos. Valtakunnansovittelijan mukaan neuvottelutuloksen kohtalo selviää huomenna keskiviikkona.

Ulkomaanliikennettä huhtikuun alkupuolella uhkaava työnseisaus peruuntuu, jos työriidan osapuolten hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen.

Kuva: Hans-Peter Merten / AOP

Unkarissa hyökkäys kansalaisjärjestöjä vastaan kiihtyy

Unkarissa kansalaisjärjestöjen ahdinko on syventynyt ennen huhtikuun alun parlamenttivaaleja. Järjestöjen mukaan niistä on yritetty kerätä ansoilla arkaluontoista materiaalia maineen mustaamiseksi.

Viime viikolla nousi esiin väite, että yhdessä huijauksessa olisi mukana suomalaiseksi esittäytynyt nainen. Hallitus ajaa samaan aikaan lakimuutosta, joka vaikeuttaisi järjestöjen toimintaa entisestään.

Sijoittaja George Soros on näkyvä hahmo Budapestin katukuvassa. Hallitseva Fidesz-puolue syyttää Sorosia hyökkäyksestä Unkaria vastaan. Kuva: András Zoltai

Yhä useampi maa liittyy mukaan Britannian tukirintamaan

Yön aikana venäläisdiplomaattien karkotuksista ovat päättäneet ainakin Unkari ja Australia.

Tähän mennessä yli 20 maata on ilmoittanut karkottavansa maastaan Venäjän diplomaatteja tuen osoituksena Britannialle. Britannia syyttää maaliskuun alussa tapahtuneesta hermomyrkkyiskusta Venäjää.

Eilen myös Suomi päätti karkottaa yhden venäläisdiplomaatin.

Britannia karkottaa Venäjän lähetystöstä yli 20 diplomaattia. Kuva: Andy Rain / EPA

Lumikuuroja ja pikkupakkasta

Maan etelä- ja keskiosissa on selkeää tai puolipilvistä, paikoin tulee yksittäisiä lumikuuroja, kertoo Ylen meteorologi Seija Paasonen.

Pohjoisessa sää on puolipilvinen tai pilvinen, monin paikoin tulee lumikuuroja. Päivällä maan etelä- ja keskiosissa on pakkasta korkeintaan 5 astetta, Lapissa 3–8 astetta.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta