Hotelli Ivalo tyhjennettiin illalla asiakkaista, aulatilojen takassa syttyi nokipalo Inarissa

Hotellissa ja ravintolassa oli pelastuslaitoksen arvion mukaan palohetkellä noin 60 asiakasta, suurin osa ranskalaisia matkailijoita.

tulipalot
Reijo Suomalainen, Hotelli Ivalo
Hormipalo syttyi takassa, joka tuo tunnelmaa Ivalo-hotellin aulaan. Arkistokuvassa hotelliyrittäjä Reijo Suomalainen takan ääressä.Jarmo Siivikko / Yle

Hotelli Ivalo Inarin kuntakeskuksessa Ivalossa jouduttiin tyhjentämään myöhään maanantai-iltana, kun ravintolatilojen tunnelmatakan hormissa syttyi tulipalo.

Savu levisi takasta ravintolatiloihin ja myös hotelliosan käytävään. Automaattinen hälytysjärjestelmä teki hälytyksen ja hotellin henkilökunta ohjasi asiakkaat ulos sekä ravintolasta että hotellihuoneista.

Päivystävä palomestari Reino Mattus sanoo, että kukaan asiakkaista ei altistunut savulle. Noin 60 asiakkaan siirtyminen ulos sujui myös sen verran rauhallisesti, että he ehtivät pukea ulkovaatetta ylleen, Mattus sanoo.

Mattuksen mukaan tunnelmatakan hormiin oli tulossa nuohous seuraavana päivänä. Hormiin oli kertynyt nokea, joka syttyi tuleen.

– Todennäköisesti piippu joudutaan uusiimaan, siihen tuli sen verran vahinkoja, Mattus sanoo.

Piipusta löi tulenlieska

Hotellin sisätiloissa hormin nokipalo näkyi vain savuna, mutta ulospäin tilanne näytti vakavammalta.

– Piipunnokasta oli lyönyt metrin korkeaa lieskaa, Mattus sanoo.

Palokunta sammutti hormipalon, ja tuuletti ravintolatilat ja hotellipuolen käytävän. Asiakkaat joutuivat odottelemaan ulkona noin tunnin ajan.

– Alkuun heitä huolestutti, että koska pääsee takaisin ja pääseekö ollenkaan. Pian saatiin rauhoiteltua heitä, kun nähtiin tilanne, että ei tässä kauaa mene, Mattus sanoo.