Nousiainen siirsi hätärahoituksen hakemista – "Lopulliset kustannukset vielä auki"

Nousiaisten kunnassa odotetaan huhtikuun loppuun saakka vesikriisistä aiheutuneiden kustannusten selviämistä. Kunnan on tarkoitus hakea hätärahoitusta myöhemmin keväällä.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Nousiaisten kunta on päättänyt siirtää hätärahoituksen hakemista maa- ja metsätalousministeriöstä. Kunnanhallitus käsitteli hätärahahakemusta kokouksessaan maanantaina.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Olli Sillanpää kertoo, että kunnassa odotetaan huhtikuun loppuun saakka vesikriisistä aiheutuneiden kustannusten selviämistä.

– Odotetaan nyt niin kauan, että kaikki kustannukset selviävät. Lopulliset kustannukset ovat vielä jonkin verran auki. Tulemme avustusta kyllä hakemaan, painottaa Sillanpää.

Saastuneen vesijohtoverkon vuoksi kunta joutui alkuvuonna järjestämään muun muassa puhtaan veden jakelua, asiantuntijoiden apua ja tehokloorausta.

– Kuntalaisilla on huhtikuuhun saakka hakea korvauksia vesikriistä. Haemme valtiolta tämän jälkeen hätärahoitusta. Vasta silloin meillä on konkreettista näyttöä siitä, mihin kaikkeen rahoitusta tarvitsemme, sanoo Sillanpää.