Tulipalo tuhosi pumppaamon ja jätevesi tulvi omakotitaloon – Uhrit pettyivät korvauksiin

Korkein oikeus ei myöntänyt Seppo ja Päivi Nikkilälle valituslupaa viemäritulvaa koskevassa kiistassa.

vahingonkorvaus
Päivi ja Seppo Nikkilä istuvat sohvalla
Orivesiläiset Päivi ja Seppo Nikkilä eivät pääse enää koskaan palaamaan kotiinsa.Jousia Lappi / Yle

Kotinsa viemäritulvassa menettänyt oriveteläinen pariskunta joutuu tyytymään toivottua alempaan korvaussummaan. Korkein oikeus ei myöntänyt Seppo ja Päivi Nikkilälle valituslupaa.

Juhannuksena 2014 Nikkilöiden naapurin roskanpoltosta karannut tuli vaurioitti jätevesipumppaamoa. Nikkilöiden omakotitaloon tulvi viemärijätettä ja talo muuttui asumiskelvottomaksi.

Viime marraskuussa hovioikeus määräsi Oriveden kaupungin maksamaan Nikkilöille noin 250 000 euroa aiemmin maksettujen korvausten lisäksi. Summa oli noin kolmannes vähemmän kuin Nikkilät olivat vaatineet ja minkä käräjäoikeus oli määrännyt kaupungin maksettavaksi.

Nikkilöiden mielestä hovioikeus alensi korvaussummaa perusteettomasti.

– Vastapuoli ei missään vaiheessa esittänyt mitään muutakaan arviota esimerkiksi meidän irtaimistostamme, Seppo Nikkilä sanoo.

Nikkilät katsovat, että Oriveden kaupunki ei perustellut, miksi heidän esittämänsä korvausvaatimus oli kaupungin mielestä liian suuri.

Hovioikeuden päätös merkitsee, että Nikkilöiden maksettavaksi tuli kolmannes oikeudenkäyntikuluista, eli kymmeniä tuhansia euroja.

Oriveden kaupunki tyytyi hovioikeuden tuomioon. Aiemmin kaupunki on maksanut Nikkilöille noin 400 000 euroa.

Lue myös aiempi juttumme Nikkilöiden omakotitalon kohtalosta: Viemäritulva tuhosi perheen kodin – Vuosien korvauskiista kaupunkia vastaan jatkuu