Natsien vainoja paennut vanhus surmattiin Pariisissa – poliisi tutkii tekoa juutalaisvastaisena

85-vuotiasta juutalaisnaista puukotettiin useita kertoja, ja hänen asuntonsa sytytettiin tuleen. Hyökkäykset juutalaisia vastaan ovat lisääntyneet Ranskassa.

antisemitismi
Poliisiauto pariisissa.
AOP

Ranskassa poliisi tutkii Pariisissa surmatun vanhuksen tapausta juutalaisvastaisena rikoksena. 85-vuotias Mireille Knoll löytyi perjantaina kuolleena asunnostaan Pariisin itäosassa. Häntä oli puukotettu useita kertoja, minkä jälkeen asunto oli sytytetty tuleen.

Kahta nuorta miestä epäillään murhasta sekä törkeästä ryöstöstä. Tutkintalähteistä vahvistettiin uutistoimistoille maanantaina, että teolla epäillään olevan antisemitistisiä motiiveja.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Knoll oli onnistunut pakenemaan toisen maailmansodan aikaan äitinsä kanssa natsien vainoja. Palattuaan Pariisiin hän oli mennyt naimisiin holokaustista selvinneen miehen kanssa.

Ranskan juutalaisyhdistysten kattojärjestö Crif vaatii murhatutkintaan läpinäkyvyyttä, jotta "rikoksen barbaarinen motiivi selviää niin pian kuin mahdollista".

Hyökkäykset juutalaisia vastaan ovat yleistyneet Ranskassa viime vuosina, ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron on kehottanut ranskalaisia taistelemaan juutalaisten rinnalla syrjintää vastaan.

Ranskassa asuu juutalaisia eniten Euroopassa, noin puoli miljoonaa. Parinkymmenen viime vuoden aikana heitä on kuitenkin muuttanut kiihtyvään tahtiin Israeliin.

Aiheesta muualla:

'We're shocked and worried': France's Jewish community in fear after anti-Semitic murder (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, AFP, AP