Porvoossa lapsensa puukotuksesta epäiltyä miestä syytetään murhasta

38-vuotiaan miehen epäillään puukottaneen kolmivuotiaan tyttärensä porvoolaisessa leikkipuistossa marraskuussa.

henkirikokset
Porvoon lapsipuukotuksesta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynti 16.11.2017.
Porvoon lapsipuukotuksesta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynti 16.11.2017.Outi Pukkila / Yle

Kolmivuotiaan tyttärensä henkirikoksesta epäiltyä miestä syytetään murhasta. Kihlakunnansyttäjä tiedotti syytteiden nostamisesta keskiviikkona. Asian pääkäsittely toimitetaan erikseen määrättävänä ajankohtana, koska epäilty on määrättynä mielentilatutkimukseen.

38-vuotiaan miehen epäillään puukottaneen tytärtään porvoolaisessa leikkipuistossa viime marraskuussa. Ennen veritekoa isä oli siepannut lapsen, kun äiti oli laittamassa tätä autoon. Kolmevuotias uhri toimitettiin helikopterilla sairaalaan, jossa hän kuoli vammoihinsa.

Poliisi otti isän kiinni Lyseon puistossa samana aamuna. Epäilty on ollut vangittuna marraskuusta lähtien ja käräjäoikeus määräsi miehen mielentilatutkimukseen esitutkinnan aikana. Epäilty on esitutkinnassa tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman omalla menettelyllään.

Teon taustalla on huoltajuusriita. Lapsen äiti oli hakenut miehelle laajennettua lähestymiskieltoa, mutta asian käsittely jäi surman myötä kesken Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Mies on Ranskan kansalainen ja hän oli MTV:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) aikaisemmin salaa hankkinut lapselle passin ja vienyt tämän kotiseudulleen Karibialle.

Teko on poikkeuksellinen, sillä julkisella paikalla oman lapsen surmaaminen on erittäin harvinaista. Tapaus herätti paljon huomiota ja esimerkiksi Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystykseen tuli heti tapahtumien jälkeen soittoja kautta maan.