Japanissa avattiin ekologinen älykaupunkialue: tekovaloa, vetyasema ja polttokennoautoja

Japanilaisyhtiö Panasonic perusti "tulevan sukupolven" ekokaupunginosan, jossa hyödynnetään esimerkiksi tekoälyä.

kestävä kehitys
Yokohaman pilvenpiirtäjiä.
Kuvassa Yokohaman suurkaupunki, jonka sisällä Tsunashiman ekoalue sijaitsee.AOP

Elektroniikkayhtiö Panasonic on avannut japanilaiskaupunki Yokohamaan kestävän kehityksen "älykaupungin", jonka tavoitteena on muun muassa supistaa hiilidioksidipäästöjä. Asiasta kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK (siirryt toiseen palveluun).

Tsunashiman ekoalueen asunnoissa ja yrityksissä hyödynnetään uusiutuvaa energiaa. Osa sähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla, ja vetyautoille on oma tankkausasema.

"Tulevan sukupolven urbaanissa älykaupungissa", kuten Panasonic kutsuu luomusta tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), on käytännössä kyse 3,8 hehtaarin alueesta. Se vihittiin käyttöön maanantaina.

Jaettuja kulkupelejä asukkaille

Tsunashimassa on esimerkiksi asuintaloja, kansainvälinen opiskelija-asuntola, ostoskeskus sekä yritysten tutkimus- ja kehityskeskuksia. Siellä tullaan Panasonicin mukaan kokeilemaan tekoälyä ja kehittynyttä teknologiaa, kuten keinotekoista päivänvaloa.

Suunnitteilla on muun muassa polkupyörien ja autojen yhteiskäyttöpalveluja, joissa tarjolla on esimerkiksi polttokennoautoja. Polttokenno tuottaa yleensä sähköä vedystä ja hapesta.

Yokohaman miljoonakaupunki sijaitsee Japanin pääkaupungin Tokion eteläpuolella. Tsunashiman alueella sijaitsi aiemmin Panasonicin tehdas.

Alla japanilaisyhtiön tviitti Tsunashimasta videoineen.

Lisää aiheesta:

Jyväskyläläinen yhtiö suunnitelee ekokaupunginosan Kiinaan

Pyörää polkien ja kulutusta suitsien Oulu kestävän kehityksen maailmankartalle

Aiheesta muualla:

"Future City Yokohama: Projects for De-carbonized Society" (siirryt toiseen palveluun)