Brittimies sai elinkautisen koululaisten houkuttelusta terrorismiin – kokosi lapsiterroristien "armeijaa"

Mies työskenteli islamilaisen koulun iltapäiväkerhossa Lontoossa.

terrorismi
The Old Bailey -oikeustalo Lontoossa.
Brittimies tuomittiin lontoolaisessa The Old Bailey -oikeustalossa tiistaina.AOP

Lontoolaiskoulussa työskennellyt brittimies tuomittiin tiistaina elinkautiseen vankeuteen muun muassa lasten rekrytoinnista terrorismiin ja terrori-iskujen suunnittelusta.

25-vuotias mies työskenteli islamilaisen koulun iltapäiväkerhon hallinnossa. Oikeuden mukaan hän käytti asemaa hyväkseen ja pyrki radikalisoimaan lapsia. Lopullisena tavoitteena oli joukkoisku Lontoossa.

Tuomittu näytti oppilaille esimerkiksi väkivaltaisia videoita terroriteoista. Lisäksi hän laittoi heidät esittämään roolipelissä terroristeja, jotka puukottavat poliisia.

– Hän [tuomittu] halusi järjestää useita yhdenaikaisia hyökkäyksiä, joissa viattomia ihmisiä tapettaisiin aseilla, puukoilla, pommeilla ja suurilla autoilla, kertoi Lontoon poliisin edustaja Dean Haydon uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Tavoitteena oli toteuttaa suunnitelma vuosien kuluttua. Siihen mennessä hän kuvitteli kouluttaneensa ja rekrytoineensa sotilaiden armeijan, johon kuuluisi lapsia.

Oikeuden mukaan miehen vankeustuomio on vähintään 25 vuotta. Tekoihin osallisina tuomittiin myös kaksi muuta mieshenkilöä, jotka saivat 13 ja neljän vuoden vankeustuomiot.

Aiheesta muualla:

Isis supporter jailed for life for trying to build child army in London (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus