CNN:n kysely: Kansalaiset hyväksyvät Trumpin päätöksen tavata Pohjois-Korean diktaattorin

Kaksi kolmesta yhdysvaltalaisesta hyväksyy presidentti Donald Trumpin päätöksen tavata Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un, kertoo uutiskanava CNN:n teettämä mielipidemittaus.

Donald Trump
Donald Trump
Donald TrumpShawn Thew / EPA

CNN:n kyselyssä (siirryt toiseen palveluun)mielipiteet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Pohjois-Koreaa koskevasta politiikasta jakautuvat.

Vastaajista 43 prosenttia hyväksyy tavan, jolla Trump käsittelee Pohjois-Korean tilannetta. Lähes puolet, 49 prosenttia, ei kuitenkaan hyväksy. Vastaajista 8 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Kannatus Trumpin Pohjois-Koreaa koskeville toimille on noussut viime vuoden marraskuusta, jolloin 35 prosenttia vastaajista hyväksyi presidentin toiminnan.

Sen sijaan Trumpin päätös tavata Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un saa osakseen kannatusta. Kaikkiaan 62 prosenttia pitää päätöstä hyvänä. Vajaa kolmannes on eri mieltä ja 7 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

CNN:n kyselyyn osallistui yli tuhat amerikkalaista viime viikon loppupuolella. Kyselyn virhemarginaali on vajaat 4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un lähetti yllättäen tapaamiskutsun Yhdysvaltojen presidentille Donald Trumpille Etelä-Korean välityksellä maaliskuun alkupuolella.

Trump hyväksyi kutsun ja ilmoitti heti, että tapaaminen voitaisiin järjestää viimeistään toukokuussa. Tarkkaa paikkaa tai aikaa kaksikon historialliselle tapaamiselle ei ole ilmoitettu.