"Tosissaan siellä pelataan, mutta onhan se vähän sellaista sählyä" – Julkkisten urheiluseura Zoomissa on pelattu lätkää pyöreät 50 vuotta

Nimekkäistä suomalaisista koostuva Zoom tuo joukkuelaisille iloa hyväntekeväisyydestä ja liikkumisesta.

urheilu- ja liikuntaseurat
Ylen Aamu-tv: Zoom - 50 vuotta lätkää ja hyväntekeväisyyttä
Ylen Aamu-tv: Zoom - 50 vuotta lätkää ja hyväntekeväisyyttä

Raittius- ja urheiluseura Zoomissa on pelattu jääkiekkoa tänä vuonna pyöreät 50 vuotta. Alun perin seura perustettiin kuitenkin jalkapallon ympärille. Jääkiekko astui kuvioon mukaan vuonna 1968, kun Helsingin vanha jäähalli valmistui. Treenejä pidetään edelleen kahdesti viikossa.

– Siellähän sitä viipotetaan jokainen kykyjensä mukaan. Tosissaan siellä pelataan, mutta onhan se vähän sellaista sählyä, naureskelee zoomilaisuuteen vihkiytynyt Arvi Lind.

Seura on tullut ennen kaikkea tunnetuksi siitä, että se vilisee julkisuudesta tuttuja kasvoja. Mukana on nykyään etupäässä muusikkoja ja näyttelijöitä. Zoomin toimintaan kuuluu hyvin vahvana osana hyväntekeväisyys.

– Joukkue on kiertänyt Suomea melkein Nuorgamissa asti. On kerätty muun muassa lääkkeitä ja laitehankintoja sairaaloille, Lind listaa.

Hyväntekeväisyydestä syntyvän ilon lisäksi joukkue tuo jäsenilleen myös tärkeää liikkumisen iloa.

– Joukkueurheilu on aivan oma lajinsa. Siinä sielu kasvaa aivan eri tavalla, kun ollaan isossa porukassa tekemässä yhteisen tavoitteen takana. Jälkikäteen voimme kopissa todeta, että tulipahan liikuttua, sanoo zoomilainen Antti Paavilainen.

Joukkueeseen pääsee pitkän valintaprosessin kautta. Paavilainen kuvailee hakuprosessia jopa kuumottavaksi paikaksi.

– Mukaan pääsee sillä, että on kaksi suosittelijaa ja jos osaa kirjoittaa sellaisen anomuksen, joka menee läpi.