1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sápmi

Pohjois-Norjan kylä saarroksissa lumivyöryn vuoksi – Edes laiva ei päässyt satamaan huonon sään takia

Pohjois-Norjan Berlevågin kylä on ollut saarroksissa viime perjantaista lähtien lumivyöryvaaran takia. Norjan tielaitos harkitsee keskiviikkona lähettävänsä helikopterin liikuttamaan lunta tuntureiden huipulta pahimmista paikoista.

Kuvakaappaus Berlevåg: Live WebCam -sivulta. Kuva: Kuvakaappaus Berlevåg: Live WebCam -sivulta.

Pohjois-Norjan Berlevågin kylä on ollut saarroksissa viime perjantaista lähtien lumivyöryvaaran takia, kertoo NRK Finnmark. (siirryt toiseen palveluun) Elintarvikkeita on ollut vaikea saada, koska autolla ei ole kylään päässyt eikä edes Hurtigruten-laiva ole päässyt ankkuroitumaan satamaan huonon sään takia.

Tiistaina tie tunturin yli Berlevågiin oli hetken auki ja silloin kaupatkin ovat saanet hieman tavaraa hyllyihinsä myytäväksi. Norjan tielaitos harkitsee keskiviikkona lähettävänsä helikopterin liikuttamaan lunta tuntureiden huipulta pahimmista paikoista.

Lapin rajavartiosto kertoo Twitter-tilillään, että myös Pohjois-Norjan rannikkoa kulkevan E6-tien liikkenne on poikki Pohjois- ja Etelä-Norjan välillä iso lumivyöryn takia. Kiertotienä on Tromssa-Kilpisjärvi-Kautokeino -tie, mikä saattaa lisätä liikennepainetta Kilpisjärven tiellä ainakin keskiviikon ajan.

Suomessa on Kilpisjärvellä huomattava lumivyöryvaara (siirryt toiseen palveluun) eli luonnolliset lumivyöryt ovat mahdollisia ja ihmisen aiheuttamat todennäköisiä.

28.3.2018 klo 16.24 Uutista täydennetty Lapin rajavartioston tiedotteella.