Hyppää sisältöön

Formulatähti voitelee koneistonsa kotikaupungin vedellä – Valtteri Bottaksesta Lahden vesiyhtiön mannekiini maailmalle

Lahti Aqua on tehnyt yhteistyösopimuksen nastolalaisen F1-kuljettajan kanssa.

Lahden kaupungin omistama vesihuoltoyhtiö, Lahti Aqua, on Valtteri Bottaksen uusin yhteistyökumppani. Kuva: Heikki Kiseleff / Yle

Lahti Aqua on solminut yhteistyösopimuksen Valtteri Bottaksen kanssa. Nastolalainen F1-kuljettaja on lupautunut puhumaan suomalaisen hanaveden puolesta maailmalla.

– Juon yleensä vettä ja kun olen Suomessa käymässä, niin nimenomaan hanavettä. Sitä olen oppinut arvostamaan, kun reissaan maailmalla. Muualla hanavettä ei pysty juomaan, Suomessa se on niin helppoa ja hienoa.

Bottas paljastaa, että kisaviikonloppuina hänen täytyy olla tarkkana, millaista vettä juo. Bottaksen mukaan ulkomailla ei voi luottaa sataprosenttisesti edes pulloveden laatuun.

– Olen ylpeä tästä yhteistyöstä. Tässä on paljon yhteisiä arvoja: luonto, ympäristö ja puhtaus ovat minulle tärkeitä asioita, joita haluan viedä eteenpäin.

Bottas vihdoin Lahden edusmieheksi

Vuoden mittaisen yhteistyösopimuksen yksityiskohdista tai rahamääristä ei kerrota julkisuuteen. F1-radoilla Lahti Aqua ei kuitenkaan näy.

– Se tulee näkymään Valtteri Bottaksen henkilöbrändissä ja siihen liittyvässä viestinnässä ja ulkoasussa. Tämä ei koske näkyvyyttä urheilussa ja kilpa-ajamisessa, tarkentaa Lahti Aquan toimitusjohtaja Martti Lipponen.

Lipposen mukaan hanaveden esille nostaminen on tärkeää nyt, kun mikromuovien vaarallisuus ja muovisaasteet ovat olleet paljon esillä mediassa.

– Hanavesi on Suomessa laadukasta ja Lahdessa parasta, sen perään kannattaa kuuluttaa. Nyt voidaan yhdistää maailman nopein kuski ja maailman paras hanavesi.

Lahti Aquan toimitusjohtajan mukaan Bottaksen yhteistyösopimus ei kytkeydy suoraan veden vientitoimintaan, mutta on osa vaikuttamista ja kansainvälisen huomion saamista.

Yhteistyö formulatähden kanssa voi herättää myös kriittisiä kommentteja. Lahti Aqua on kaupungin vesiyhtiö, joka toimii kaupunkilaisten rahoilla.

– Kyllä me olemme tässä kaupungin asialla. Lahti Aqua teki nyt sen, minkä joku muu olisi voinut tehdä, mutta ei saanut sitä aikaiseksi.

.
.