Ranskan sankaripoliisi sai sotilaalliset kunnianosoitukset – katso video

– Että hyväksyy oman kuolemansa jotta viattomat voisivat elää, on sotilaana toimimisen ydin, totesi presidentti Emmanuel Macron puheessaan.

Ranska
Uutisvideot: Ranskan sankaripoliisille sotilaalliset kunnianosoitukset
Uutisvideot: Ranskan sankaripoliisille sotilaalliset kunnianosoitukset

Ranskassa terrori-iskussa kuollut poliisimies Arnaud Beltrame on saanut sotilaalliset kunnianosoitukset Les Invalides'in entisessä sotilassairaalassa.

Presidentti Emmanuel Macron myönsi Beltramelle postuumisti maan korkeimman kunniamerkin, kunnialegioonan muistoristin, jonka hän kiinnitti Beltramen arkkuun. Beltrame myös ylennettiin everstin arvoon.

Beltrame johti Trebes'in kaupungissa poliisiosastoa, joka saapui ensimmäisenä supermarkettiin, johon islamistinen terroristi oli linnoittautunut. Terroristi oli siihen mennessä surmannut ainakin yhden ihmisen ihmistä ja haavoittanut useita.

Beltrame neuvotteli terroristin kanssa ja sai tämän vapauttamaan panttivankinsa. Terroristi myös hyväksyi ehdotuksen, että vapauttaisi ihmiskilpenä käyttämänsä naisen ja Beltrame tuli tämän tilalle.

Hieman myöhemmin kaupasta kuului laukauksia, jolloin poliisit tekivät rynnäkön ja ampuivat terroristin. Tämä ehti kuitenkin haavoittaa Beltramea ampumalla ja puukottamalla. Beltrame kuoli myöhemmin sairaalassa.

– Että hyväksyy oman kuolemansa jotta viattomat voisivat elää, on sotilaana toimimisen ydin. Muut, myös monet rohkeat, olisivat horjuneet ja epäröineet, presidentti Macron sanoi puheessaan.

Les Invalidesin muistotilaisuudessa oli läsnä Beltramen omaisia, samoin kuin Trebes'in ja Carcassonnessa kuolleiden ja haavoittuneiden ihmisten omaisia.

Beltramen arkkua Pariisin halki kuljettavaa saattuetta oli tullut katsomaan tuhansia kaupunkilaisia.

Beltrame haudataan myöhemmin Carcassonneen.

Lähteet: Reuters, STT, AP