Tulipalossa Kangasalla kuoli kaksi henkilöä – Oikeus määräsi syytetyn mielentilatutkimukseen

Kangasalla marraskuussa riehuneessa omakotitalon tulipalossa kuoli kaksi syytetyn naisen sukulaista.

mielentilatutkimus
Oikeudenkäynti Pirkanmaan käräjäoikeudessa
Syyttäjän mukaan syytetty nainen oli vieraillut isoäitinsä talossa aiemmin tulipaloiltana ja hänelle oli tullut riitaa isoäitinsä kanssa.Jussi Mansikka / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on määrännyt kahden henkilön murhasta syytetyn naisen mielentilatutkimukseen. Oikeus käsitteli Kangasalla marraskuussa tapahtunutta tuhoisaa omakotitalon paloa tiistaina ja keskiviikkona Tampereella.

Toisen käsittelypäivän päätteksi oikeus antoi välituomion, jossa se määräsi syytetyn mielentilan tutkittavaksi. Asian käsittely oikeudessa jatkuu mielentilatutkimuksen jälkeen.

MIelentilatutkimuksessa selvitetään, onko rikoksen tekijä ollut syyntakeinen rikoksentekohetkellä. Jos tutkimus toteaa syytetyn syyntakeettomaksi, oikeus voi määrätä hänet vankilan sijaan psykiatriseen sairaalahoitoon.

Tulipalossa sai surmansa talossa asunut, vuonna 1954 syntynyt mies. Lisäksi talossa asunut vuonna 1934 syntynyt nainen loukkaantui palossa vakavasti ja kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Uhrit olivat äiti ja poika, joista äiti oli pyörätuolissa ja poika kehitysvammainen. Syytetty on vuonna 1988 syntynyt nainen, jonka sukulaisia kuolonuhrit olivat.