Herätys: Kokoomus taas suosituin, Pohjois-Korean ydinvoimalalla jälleen aktiivisuuden merkkejä, pääsiäiseksi luvassa poutaa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Puoluekannatusarvio 3/2018
Yle Uutisgrafiikka

Kokoomuksen ja SDP:n taistelu ykköspaikasta jatkuu Ylen kannatusmittauksessa

Kokoomus on palannut suosituimmaksi puolueeksi ohi demareiden, kertoo Ylen maaliskuun puoluekannatusmittaus. Taistelu pääministeripuolueen paikasta näyttää tällä hetkellä olevan kahden kauppa, sillä keskustan laskuvire kaukana kärkikaksikon takana jatkuu.

Pikkukaupunki satsasi isosti asukkaiden liikkumiseen ja onnistui – "Ihan kuin urheiluopistolla olisi"

Pieni Kannus Keski-Pohjanmaalla on onnistunut saamaan käytännössä kaikki asukkaansa innostumaan liikunnasta. Viime keväänä alkaneen hankkeen ansiosta tavoitettiin 10 000 kannuslaista. Käytännössä jokainen kuntalainen siis osallistui vajaat pari kertaa, sillä kaupungissa on vain 5 800 asukasta.

Lapsi pomppii pallolla liikuntasalissa.
Akseli Keskitalon mielestä parasta perheliikkarissa on pomppupallo.Kalle Niskala / Yle

Pohjois-Korean ydinvoimalalla jälleen aktiivisuuden merkkejä

Lisääntynyt aktiivisuus pohjoiskorealaisella ydinvoimala-alueella herättää huolta samaan aikaan kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump valmistautuu tapaamiseensa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa. Viime kuussa otetut satelliittikuvat kertovat, että maa on aloittanut kehitysvaiheessa olevan kevytvesireaktorin koekäytön ja mahdollisesti tuonut sähköverkkoon toisen reaktorinsa Yongbyonin ydintutkimuskeskuksessa.

Ilmakuva Pohjois-Korean Yongbyonin ydinvoimalasta 29. syyskuuta 2004.
Ilmakuva Pohjois-Korean Yongbyonin ydinvoimalasta 29. syyskuuta 2004. Digitalglobe / EPA

Britannian myrkytystapaus: Eniten hermomyrkkyä löytyi Skripalin kotiovelta

Britannian poliisin mukaan ex-agentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä altistuivat hermomyrkylle kotinsa ovella. Poliisin mukaan tutkimukset keskittyvät tällä hetkellä Skripalin kodin läheisyyteen. Poliisin kerrotaan myös tehneen tutkimuksia eri puolilla Salisburyä, kuten pubissa, ravintolassa ja hautausmaalla. Tutkijat ovat aiemmin eristäneet myös penkin, jolle Skripalit olivat tuupertuneet. Skripalit ovat edelleen kriittisessä tilassa sairaalassa

Suojapukuun pukeutuneet armeijan työntekijät tutkivat rikospaikkaa Salisburyssä.
Daniel Leal-Olivas / AFP

Pääsiäisenä aurinkoisia päiviä ja pakkasöitä

Pääsiäinen on suurelta osin poutainen. Tosin pääsiäismaanantaina saattaa Suomeen yltää lumisateita. Tänään matalapaine voimistaa tuulia pohjoisessa, paikoin tulee myös lumikuuroja, ennustaa Ylen meteorologi Seija Paasonen. Maan etelä- ja keskiosassa sää on korkeapaineen myötä poutaista ja laajalti aurinkoista.

Torstain sääkartta.
Yle

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.