Marine Le Pen ja vasemmistojohtaja häädettiin surmatun juutalaisen eläkeläisen muistomarssilta Pariisissa

Tuhannet ranskalaiset osallistuivat marssille, joka järjestettiin surmatun 85-vuotiaan naisen muistoksi.

antisemitismi
Joukko mielenosoittajia kulkee Pariisissa.
Hiljainen marssi keräsi tuhansia ranskalaisia.Yoan Valat / EPA

Oikeistopopulisti Marine Le Pen ja vasemmistojohtaja Jean-Luc Mélenchon joutuivat lähtemään solvausten ja huutojen saattelemina marssilta, joka järjestettiin surmatun juutalaisen eläkeläisnaisen muistoksi Pariisissa keskiviikkona.

Molemmat poliitikot osallistuivat marssille, vaikka useat juutalaiset järjestöt olivat toivoneet heidän pysyvän poissa.

– Antisemitistit ovat yliedustettuja äärivasemmistossa ja -oikeistossa. Emme halua olla näiden puolueiden kanssa missään tekemisissä, juutalaisen kattojärjestön Cirfin johtja Francis Kalifat sanoi RTL-radiolle.

Sitä vastoin surmatun naisen poika oli toivonut, että kaikki olisivat tervetulleita marssille. Tuhansien marssijoiden joukossa oli useita kärkipoliitikkoja.

Marine Le Pen on yrittänyt puhdistaa oikeistopopulistisen Kansallisen rintaman juutalaisvastaista mainetta. Puolueen perustaja Jean-Marie Le Pen on tuomittu juutalaisten joukkotuhon vähättelystä.

85-vuotias eläkeläinen Mireille Knoll löytyi perjantaina kotoaan kuolleena. Häntä oli puukotettu 11 kertaa. Poliisi tutkii rikosta juutalaisvastaisena tekona. Knoll oli selvinnyt toisen maailmansodan natsien vainoista.

Lähteet: AFP, AP, Reuters