1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomalaiset lastenohjelmat

Ti-Ti Nallen uusi koti selvisi – suomalaisten lasten kestosuosikki muuttaa Ideaparkiin Lempäälään

Ti-Ti Nallet ovat myyneet yli miljoona levyä ja dvd:tä. Nallet nousivat suureen suosioon Pikku Kakkosesta.

Kuva: Mari Siltanen / Yle

Yli miljoona levyä ja dvd:tä myynyt Ti-Ti Nalleperhe muuttaa kotiaan. Ti-Ti Nallella on ollut aiemmin talo Ikaalisissa, mutta nyt nallet ovat muuttamassa Lempäälän Ideaparkiin.

Riitta Korpelan kehittämät Ti-Ti-Nallet ovat olleet Suomessa jo 30 vuotta, ja ne ovat tuttuja lapsiperheille jo toisessa polvessa.

Riitta Korpela on ollut niukkasanainen kertoessaan muuton syistä. Hän paljasti muuttavansa viime vuonna, mutta Ti-Ti Nallen talon paikkaa ei ollut aiemmin kerrottu.

Muuton tai mahdollisen kiistan taustoista ei ole kerrottu julkisuuteen. Korpela muutti Hämeenkyröstä Tampereelle alkuvuonna.

Ikaalisten kaupunginjohtaja Kari Tolonen kertoi joulukuussa Aamulehdessä (siirryt toiseen palveluun), että kaupunki yritti saada yrittäjän jäämään Ikaalisiin. Asiasta oli neuvoteltu viime syksynä.

Ti-Ti Nallen talo on ollut tärkeä imagotekijä Ikaalisille. Talo sijaitsi kylpylän vieressä.

Mediatietojen mukaan Korpela ei olisi uskonut, että talo kehittyy Ikaalisissa.

Ikaalisissa vuodesta 2001

Talo on toiminut Ikaalisissa vuodesta 2001. Ensi kesäkuussa Lempäälän Ideaparkiin tulee uusi yli tuhannen neliön paikka. Talo on jatkossa auki ympäri vuoden.

Ti-Ti Nallen talon lisäksi Ideaparkiin on suunnitteilla uusi hotelli ja kylpylä. Ideaparkista onkin tarkoitus rakentaa houkutteleva matkailukohde lapsiperheille

Riitta Korpela kertoo, että Ideaparkiin on lapsiperheiden helppo tulla.

Ti-Ti Nalleja on nykyään kahdeksan. Ensimmäisenä syntyi Ti-Ti Nalle, joka syntyi Riitta Korpelan pyydettyä äitiään virkkaamaan pienen nallen opetuskäyttöä varten.

Suuren yleisön tietoisuuteen Ti-Ti Nallen perhe nousi esiintyessään liki kymmenen vuoden ajan Pikku Kakkosessa.