1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Juniorijoukkueet

Lasten harrastamisella urheiluseuroissa on myös huono puoli: "Mahdollisuuksia lähteä kavereiden kanssa pelaamaan ei kauheasti ole"

Paljon lasten kanssa liikkunut jalkapalloseura FC Konnun junioripäällikkö Sanna Vara sanoo, että lasten motorisissa taidoissa olisi paljon kehitettävää. Lapsille pitäisi hänen mukaansa antaa mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen arjessa.

jalkapallo ja poikia
Itähelsinkiläisen FC Konnun junioripäällikkö Sanna Vara kertoi tänään aamu-tv:ssä urheiluseurojen Grassroots-toiminnasta ja sen vaikutuksista.

Itähelsinkiläisen jalkapalloseura FC Konnun junioripäällikkö Sanna Vara pitää ongelmallisena sitä, ettei lapsilla ja nuorilla nykyisin ole välttämättä mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa itsekseen, koska niin moni lapsi harrastaa urheiluseuroissa.

– Ei ole sellaisia tiloja, joissa lapset ja nuoret voisivat vapaasti harrastaa, koska ne ovat aina täynnä, Vara sanoi Ylen aamu-tv:ssä tänään torstaina.

Jalkapallokentät on varattu jalkapalloseuroille, koulujen liikuntasalit koripallojoukkueille ja erilaiset yleisurheilutilat yleisurheiluseuroille.

– Mahdollisuuksia lähteä kavereiden kanssa pelaamaan ei kauheasti ole, Vara jatkoi.

Paljon lasten kanssa liikkunut Vara sanoo, että lasten motorisissa taidoissa olisi paljon kehitettävää. Lapsille pitäisi hänen mukaansa antaa mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen arjessa.

– Menisimme kävellen tai pyöräillen päiväkotiin ja kouluun sen sijaan, että me menemme bussilla ja autolla.

Grassroots-toimintaan halutaan mukaan kaikki

Vara kertoo, että grassroots-toiminnalla jalkapalloseurassa tarkoitetaan matalamman kynnyksen, enemmän harrastetoimintaan suunnattua toimintaa sekä päiväkotien ja koulujen kanssa tehtävää yhteistyötä.

– UEFAn [Euroopan jalkapalloliitto] tasolla grassroots on kaikkea sitä, mikä ei ole kilpaurheilua, Vara selitti.

Grassroots-toiminta voi Varan mukaan olla joko täysin maksutonta tai ainakin hyvin edullista.

– Meidän tavoite on, että jokainen meidän alueen lapsi ja nuori pystyisi turvallisessa ympäristössä pelaamaan jalkapalloa, hän jatkoi.

Varan mukaan erilaisilla liikunta- ja jalkapallokerhoilla pyritään tavoittamaan niitä lapsia, jotka eivät muuten juuri liiku.