Jälleen iso huumejuttu: Marihuanaa 1,4 miljoonan euron edestä jalkaisin, autolla ja rahtina

Tulli on paljastanut laajan huumeiden salakuljetusverkoston. Maahan tuotiin 74 kiloa marihuanaa Tornion ja Helsingin kautta.

huumeet
Tullin takavarikoimia marihuanapakkauksia.
Tulli

Salakuljetettujen huumeiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 1,4 miljoonaa euroa. Huumeet oli tarkoitettu levitettäväksi Turun seudulla.

Tulli epäilee kuutta, pääosin muualla kuin Suomessa asuvaa, ulkomaalaistaustaista miestä useista törkeistä huumausainerikoksista. Epäillyistä neljä on edelleen tutkintavankeudessa.

Tullin tiedotteen mukaan organisaation päätoimija värväsi salakuljetukseen taloudellisesti heikossa asemassa olevia henkilöitä, joilla ei ollut aikaisempaa rikostaustaa.

Tullin esitutkinnassa on selvinnyt, että organisaation jäsenet salakuljettivat useana eri kertana suuria määriä marihuanaa Helsingin ja Tornion kautta Suomeen jalkaisin tai autolla. Marihuanaa tuotiin maahan myös postikuriirifirman rahtilähetyksenä Etelä-Euroopasta. Huumausaine-erien määrät vaihtelivat kolmesta kilosta 21 kiloon.

Esitutkinnan yhteydessä useissa kotietsinnöissä löydettiin huumeita ja kannabiksen kotikasvattamo.

Tullin rikoskokonaisuuden esitutkinta on loppusuoralla. Esitutkinnan valmistuttua asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähteet: Tullin tiedote