Pirkanmaan kaikkien aikojen suurimman huumejutun oikeuskäsittely alkaa Tampereella

Kansainvälisen salakuljetusorganisaation epäillään tuoneen Suomeen amfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia. Huumeet oli tarkoitus levittää Pirkanmaalle.

salakuljetus
Huumausaineita paketissa poliisin hallussa
Poliisi

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkaa tiistaina poikkeuksellisen laajan huumejutun oikeuskäsittely. Kansainvälisen salakuljetusorganisaation epäillään tuoneen maahan viime vuoden aikana amfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia.

Jutussa on yhteensä 24 syytettyä, joista suurin osa on alle kolmekymppisiä miehiä. Rikosnimikkeinä on muun muassa törkeä huumausainerikos ja törkeä rahanpesu. Rahanpesu liittyy poliisin mukaan siihen, että huumerahoja epäillään siirretyn välikäsien kautta Hollantiin.

Poliisin mukaan huumejuttu on Pirkanmaan alueen kaikkien aikojen suurin ja se on myös valtakunnallisesti suurimpien joukossa. Poliisin tutkinnassa on ollut kaikkiaan viisi törkeää huumausainerikosta, ja epäiltyjä on ollut 37.

Jutun käsittely jatkuu pitkälle toukokuuhun. Sille on varattu 23 varsinaista istuntopäivää ja 3 varapäivää.

Huumausaineiden piilotuspaikka katossa
Huumeita löytyi Lielahdessa liikekeskuksen katosta.Poliisi

Käytössä kuusi kieltä

Oikeuden pääkäsittelyssä käytettävät puheenvuorot tulkataan suomesta viidelle kielelle: kurdi-soraniksi, englanniksi, arabiaksi, hollanniksi ja saksaksi.

Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos kertoivat huumepaljastuksesta maaliskuun alussa. Ryhmä paljastui viime vuoden syyskuussa, kun se oli tuomassa 20 kilon amfetamiinierää Alankomaista Pirkanmaalle myytäväksi.

Esitutkinnan mukaan salakuljetusorganisaatio oli toimittanut jo pari kuukautta aiemmin 30 kiloa amfetamiinia Tampereelle. Poliisi sai takavarikoiduksi tuosta erästä noin yhdeksän kiloa huumetta: likimain kahdeksan kiloa löytyi Pirkkalan alueelta maastosta ja kilon verran Tampereen Lielahdessa sijaitsevan liikekeskuksen saniteettitilojen kattorakenteesta.

Esitutkinnan perusteella Suomeen tuotiin amfetamiinin lisäksi noin 5000 ekstaasitablettia ja 60 grammaa kokaiinia.

LUE LISÄÄ: Valtava joukko epäiltyjä – Pirkanmaan kaikkien aikojen suurin huumejuttu paljastui

Juttua päivitettu kello 8.50: lisätty tietoa, mm. syytettyjen lukumäärä.