Poliisin Mikkelissä ampumasta laukauksesta on aloitettu esiselvitys

Esiselvityksen jälkeen selviää, aloitetaanko asiassa esitutkinta. Poliisi ampui miestä jalkaan kaupan pihalla Mikkelissä keskiviikkona.

Poliisi on päässyt muun muassa Kiteellä ja Ilomantsissa tehtyjen varkauksien jäljille. Kuvituskuva. Kuva: Emilia Malin / Yle

Poliisin aseenkäytöstä Mikkelissä on alkanut esiselvitys. Poliisi ampui miestä jalkaan kaupan pihalla Mikkelin Rantakylässä keskiviikkona.

Esiselvityksen jälkeen syyttäjä päättää, aloittaako hän asiassa esitutkinnan. Koska poliisi käytti virkatehtävässään asetta, tutkintaa johtaa Salpausselän syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Jyri Nikander.

Poliisin ampuma-aseen käyttö tutkitaan aina jälkeenpäin. Siinä selvitetään, onko poliisi ampuessaan syyllistynyt rikokseen.

Nikanderin mukaan samalla on aloitettu myös ampumiseen johtaneen tapahtumasarjan tutkinta.

Poliisi ampui miestä sen jälkeen, kun mies oli hakannut autoja teräaseella kaupan pihalla. Poliisin mukaan mies ei käskytyksestä ja lievemmistä voimakeinoista huolimatta luopunut teräaseesta. Mies sai ampumisen jälkeen ensiapua, ja hänet vietiin sairaalahoitoon.

Kasko korvaa ilkivallan vahingot

Ilkivaltaa kohdanneiden autojen omistajien on mahdollista saada korvausta vahingosta. Kaikenvaravakuutus eli kasko korvaa autoon kohdistuneen ilkivallan vahingot.

Turvallisuusjohtaja Risto Karhunen Finanssiala ry:stä toteaa, että vakuutusyhtiöt yrittävät periä kulut sitten myöhemmin ilkivallan tekijältä.

Jos autossa ei pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi ole kaskoa, autonomistaja voi yrittää saada korvauksia tekijältä oikeusteitse. Finanssiala ry:n vuonna 2016 tekemän kyselytutkimuksen mukaan 67 prosentilla vastaajista oli kasko.