Lapin rinteet ja ladut huippukunnossa – huhtikuussa odotetaan kotimaan matkailijoita

Hanki on noin metrin paksuinen ja rinteiden ulkopuolella kevyttä puuterilunta kaikkialla.

Yllästunturi
Pallastunturin hiihtoladut kevättalven auringossa.
Pallastunturi kevättalvellaJuha Salminen

Lapin hiihtokeskuksissa odotetaan lopputalveksi suuria määriä hiihtäjiä laduille ja laskettelijoita rinteisiin. Ladut ovat hyvin hoidetut ja lumiolosuheet mahtavat, kerrotaan keskuksista.

Yllästunturin Ylläsjärven puolen hiihtokeskuksessa odotetaan erittäin hyvää tulosta. Sport Resort Ylläksen toimitusjohtajan Osmo Virranniemen mukaan pääsiäiseen asti tehtyjen laskelmien mukaan lippujen myynti oli kuusi prosenttia viime vuotta parempi.

– Majoituslukuja ei vielä ole, mutta uskon, että kasvu on majoituspuolella vielä kovempi. Suomalaiset ostavat enemmän hissilippuja kun ulkolaiset taas tekevät muutakin kuin hiihtävät, sanoo Virranniemi.

Yllästunturilla on 63 hoidettua rinnettä. Alueen kuusi luonnonvaraista tunturia ovat murtomaahiihtäjien suosiossa.

Myös Pyhä-Luoston myynti lopputalvelle vaikuttaa lupaavalta.

– Pääsiäisen aikaan Pyhätunturin ydinalueen hotellit ja mökit oli loppuunmyyty. Rinteet ovat loistavassa kunnossa, kertoo Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho.

Salla Ski Resortin toimitusjohtaja Kari Koskimaan mukaan erityisesti ulkolaiset ovat tuoneet kasvua majoitusmyyntiin.

– Meillä on ollut hyvä talvi. Majoituspouolella on paras kasvu, koska heillä on muutakin aktiviteettia kuin laskettelu. He kelkkaileva , ajavat poroilla ja käyvät huskyajeluilla. Paikalliset yrittäjät ovat hyötyneet, sanoo Koskimaa.

Suurin osa hiihtokeskuksien hisseistä pyörii vappuun saakka. Saariselällä lasketellaan ja hiihdetään ainakin äitienpäivään saakka.

– Mutta hissit pyörivät vielä kesäkuussakin, jos vain lunta riittää. Iisakkipäällä lunta on jopa puolitoista metriä, Saariselän Ski resortin toimitusjohtaja Jarmo Katajamaa lupaa.