Hyppää sisältöön

Viranomaiset keskeyttivät hakkuut Tampereen ratikan päätepysäkillä liito-oravan vuoksi

Pirkanmaan ELY-keskus kielsi kaiken metsänkäsittelyn Hervantajärven tulevalla asuinalueella, kunnes se on selvittänyt uudet tiedot liito-oravien elinalueista.

Pirkanmaan ELY-keskus on kieltänyt metsänkäsittelyn Tampereen ratikan tulevan päätepysäkin maisemissa Hervannan eteläpuolella. Tampere ei saa hakata metsää eikä tehdä edes valmistelevia raivauksia Hervantajärven tulevalla asuinalueella.

Kielto on voimassa, kunnes ELY-keskus on saanut riittävät tiedot ajantasaisista liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkojen sijainneista. Lisäksi viranomaiset varmistavat, että hakkuut voidaan toteuttaa luonnonsuojelulakia rikkomatta.

Viranomaiset saivat tänään torstaina tiedon, että asemakaava-alueella on tehty valmistelevaa raivausta. Aiemmin luonnonsuojelijat olivat vaatineet ELY-keskukselta hakkuiden keskeyttämistä.

– Koska liito-oravan pesäpuut eivät ole tiedossa, on mahdollista, että raivauksen yhteydessä poistetaan suojaava puusto pesäpuun ympäriltä ja heikennetään näin liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa, ELY-keskus kertoo päätöksessään.

Kymmenien hehtaarien alueelle on tulossa monipuolista asutusta noin 3000 asukkaalle. Lisäksi sinne tulisi Tampereen tulevan ratikan eteläinen päätepysäkki. Tällä hetkellä alue on vielä pelkkää metsää.

.
.