Jari Sillanpää myöntää MTV:n haastattelussa käyttäneensä huumeita Thaimaassa: Olen narkomaani ja koen, että kukaan ei voi minua hoitaa

Sillanpää kielsi haastattelussa kuuluvansa huumerinkiin. Hän kuvaili miesystävänsä pakanneen laukun, joista löytyi metamfetamiinia.

Jari Sillanpää Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Laulaja Jari Sillanpää nähtiin MTV3-kanavalla torstaina kello 21 alkaneessa Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa vieraana. Sillanpää esiintyi julkisuudessa ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun uusista huumerikosepäilyistä on kerrottu. Suorassa tv-lähetyksessä Sillanpäätä haastatteli Tuomas Enbuske.

Kieltää osallisuutensa huumerinkiin

Viime lauantain tapahtumia Sillanpää selittää seikkaperäisesti, mutta sekavasti. Sillanpään mukaan Tulli "oli luuraamassa kulman takana". Sillanpää kertoo ihmetelleensä, pysäytetäänkö hänet joka kerta matkustaessa syksyn huumetuomion jälkeen. Laukkuja avatessa Sillanpää oli yllättynyt.

– Yhtäkkiä nostettiin muovipussi, jossa oli vajaa gramma huumetta. Miesystäväni oli pakannut laukut. Olin siinä vieressä ja katsoin häntä, että mitä ihmettä.

Sillanpää myöntää Enbuskelle käyttäneensä metamfetamiinia Thaimaassa, mutta hän ei myönnä tuoneensa huumetta laukussaan Suomeen. Omien sanojensa mukaan Sillanpää ei ole käyttänyt muita huumeita.

Sillanpää kieltää haastattelussa kuuluvansa huumerinkiin. Poliisi on aiemmin kertonut epäilevänsä Sillanpäätä osallisuudesta huumerinkiin.

Enbuske kysyy Sillanpäältä, onko hän narkomaani.

– Olenhan mä narkomaani. Olin alkoholistikin. Koen nyt niin, että kukaan ei voi minua hoitaa. Kukaan ei voi pätkäistä nollaan. Minun pitää vapauttaa itseni haluistani.

Ei tiennyt huumeiden nollatoleranssista

Halua lopettaa Sillanpää ei haastattelun aikana suoraan ilmaise. Hän toteaa, ettei osaa sanoa, käyttääkö huumeita vielä vuoden päästä.

Sillanpää kuitenkin vakuuttaa, ettei ole koskaan vetänyt keikkaa huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Hän kuitenkin korjaa pian, että on ollut "laskussa" keikkojen aikana. Keikat Sillanpää vakuuttaa vetävänsä sataprosenttisesti.

– Puhkun intoa lähteä kesän keikoille.

Syksyllä tapahtunutta rattijuopumusta Sillanpää selittää niin, että hän ei ollut tiennyt, että huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisessa on nollatoleranssi.

– Olin ihan selkofiiliksessä, vaikka olin ottanut muutaman henkäyksen, Sillanpää kuvailee.

Sillanpää kertoo ottavansa vastuun omasta elämästään ja toteaa, ettei ole tehnyt kenellekään mitään pahaa. Syksyn ajamista hän pitää isona virheenä ja toteaa, ettei aio tehdä niin enää ikinä.

Haastattelun lopuksi Sillanpää murtuu kyyneliin.

– Haluan, että minuun luotetaan.

Sosiaalisessa mediassa Sillanpään tv-esiintyminen sai aikaan ihmetteleviä kommentteja. Moni piti laulajan esiintymistä sekavana ja ihmetteli sitä, että Sillanpää vähätteli omaa huumeidenkäyttöään ja heitti aiheesta vitsiä.

Tämä tiedetään Sillanpään huume-epäilyistä

Sillanpää otettiin kiinni viime lauantai-iltana, kun hän oli palaamassa Thaimaasta lomalta. Hänen matkatavaroistaan löytyi gramma metamfetamiinia. Sillanpää oli Pasilan poliisivankilassa kiinni otettuna ja pidätettynä maanantaihin asti. Hänen kotiinsa tehtiin sunnuntaina kotietsintä.

Sillanpään Facebook-sivulla julkaistussa päivityksessä kerrotaan asianajajan välityksellä, että Sillanpää on myöntänyt hankkineensa satunnaisesti pieniä eriä metamfetamiinia vuosina 2014–2017. Yhteensä kyse on noin 110 grammasta.

Laulajan huumeidenkäyttö paljastui viime syksynä. Tuolloin poliisi pysäytti autolla ajaneen Sillanpään Helsingin keskustassa. Hänen veressään oli metamfetamiinia, ja hänen hallustaan löytyi myös samaa huumetta. Sillanpää tuomittiin rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta 50 päiväsakkoon eli hänen tuloillaan 23 750 euroon.

Muutama tapahtumajärjestäjä on jo kertonut peruneensa Sillanpään kevään ja kesän esiintymisiä. Ainakin Rukahovin, Syvälahden tanssilavan ja Siikainen Summer -konsertin keikat on peruttu järjestäjien toimesta.