Mikko Kinnunen on uusi hybridisuurlähettiläs – tehtävänä vahvistaa hybridiuhkien torjuntaa

Ulkoministeriössä on toiminut jo vuodesta 2014 lähtien kybersuurlähettiläs. Hänen tehtävänsä kuuluu tietoverkkoihin kohdistuvien uhkien torjunta.

Hybridisodankäynti
Mikko Kinnunen
Mikko Kinnunen, hybridisuurlähettiläs, ulkoministeriöUlkoministeriö

Ulkoministeriön ensimmäisenä hybridisuurlähettiläänä aloittaa ensi kuun alussa ulkoasianneuvos Mikko Kinnunen, ministeriö kertoo tiedotteessa.

Suurlähettilään tarkoitus on vahvistaa ulkoministeriön työtä hybridikysymyksissä ja auttaa luomaan Suomen profiilia kansainvälisessä toiminnassa. Tarkoituksena on myös edistää hybridivaikuttamisen tunnistamista ja siihen vastaamista. Lähettiläs tekee myös läheistä yhteistyötä Suomen eri viranomaisten kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) kertoi viime vuonna (siirryt toiseen palveluun) päättäneensä perustaa hybridisuurlähettilään tehtävän.

Kinnunen siirtyy uuteen työhönsä ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikönpäällikön tehtävästä.

Suomella on ollut jo vuodesta 2014 alkaen kybersuurlähettiläs. Suurimmat kyberuhat ovat hyökkäyksiä laajoja infrastruktuureja vastaan, vaikkapa yritykset kaataa pankkijärjestelmä.

Lue lisää:

Soini: Ulkoministeriöön hybridisuurlähettiläs