Tampereen Tesoman murhaepäilty vangittiin

Epäilty on asunut tekoaikaan Tesomalla.

Murhatutkinta
Syytetty ja asianajaja vangitsemisoikeudenkäynnissä Tampereella.
Syytetty (oik.) ja asianajaja joulukuussa 2014 tapahtuneen puukotuksen vangitsemisoikeudenkäynnissä Tampereen pääpoliisiasemalla lauantaina.Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Vuonna 1994 syntynyt tamperelainen mies on vangittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä Tesomalla vuoden 2014 joulukuussa tehdystä murhasta.

Poliisin tiedotteen mukaan epäilty on asunut tekoaikaan Tesomalla. Hän on harkinnan jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että haluaa selvittää asian ja kantaa siitä vastuunsa.

Mies otti ensin yhteyttä hätäkeskukseen torstaina aamulla. Saamansa ohjeen mukaisesti hän meni Tampereella keskustassa olleen poliisipartion luo ja pyysi päästä selvittämään asiaa.

Kuulustelut aloitettiin heti perjantaina aamulla. Miehestä otetun DNA-näytteen tutkimus paljasti, että miehen näyte vastaa tekovälineestä taltioitua DNA-näytettä. Tekovälineestä oli jo aiemmin saatu myös uhrin DNA-näyte.

Poliisi jatkaa esitutkintaa kuulusteluin ja rikoslaboratorio DNA-näytteiden vertailuilla muihin tallennettuihin näytteisiin.

Lue lisää:

Tesoman murhan tutkinnanjohtaja: Tekijä koputti poliisiauton ikkunaan

Tesoman murha ratkeamassa – poliisi esittää lauantaina epäillyn vangitsemista