1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Syyrian sisällissota

Syyriassa taistelijoiden evakuointi Itä-Ghoutan viimeisestä kapinalliskaupungista on alkanut

Syyrian valtionmedian mukaan Doumasta on lähtenyt kaksi bussilastillista kapinallistaistelijoita ja heidän perheenjäseniään. Bussien määränpääksi kerrotaan Jarablus Pohjois-Syyriassa.

Syyrian hallituksen sotilaat partioivat Itä-Ghoutan Jobarissa sunnuntaina. Kuva: AFP

Syyriassa on alettu evakuoida taistelijoita Itä-Ghoutan viimeisestä kapinallisten hallussa olevasta kaupungista, kertovat tarkkailujärjestö ja Syyrian valtiollinen tietotoimisto Sana.

Sanan mukaan Douman kaupungista on lähtenyt kaksi bussilastillista kapinallisia, jotka viedään Jarablusiin Pohjois-Syyriaan. Jarablusin kaupunki on kapinallisten ja Turkin joukkojen hallussa.

Myös Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoo, että kapinallisia on lähtenyt Doumasta.

Venäjä kertoi eilen sunnuntaina, että Douman evakuoinnista on sovittu. Kapinallisryhmä Jaish al-Islam ei ole itse vahvistanut sopimusta tai evakuoinnin alkamista.

Hallituksen joukot ovat vallanneet koko Itä-Ghoutan Doumaa lukuun ottamatta helmikuussa alkaneessa hyökkäyksessä. Damaskoksen vieressä sijaitseva Itä-Ghouta oli ollut kapinallisten hallussa vuodesta 2012.

Lisää aiheesta:

Järjestö: Itä-Ghoutassa sovittu viimeisen kapinalliskaupungin evakuoinnista – Syyrian hallitus on vallannut jo 95 prosenttia alueesta