Veriset jäljet hangella patistivat poliisit liikkeelle Lopella

Metsässä oli ammuttu ilmeisesti supikoira.

supikoira
Kuollut supikoira.
Oudot verijäljet metsässä johtuivat ilmeisesti supikoiran ampumisestaMika Moksu / Yle

Veriset jalanjäljet tien varressa herättivät sunnuntaina hämmennystä Lopella. Verijälkiä löytyi lisää syvemmältä metsästä sekä pieni hauta.

Huolestuttavan havainnon oli tehnyt maastossa liikkuja. Hän oli myös nähnyt maastossa metsätien varteen ajetun henkilöauton. Autolta lähtivät jalanjäljet syvemmälle metsään ja jälkien vieressä oli hangelle tippuneita verijälkiä. Jäljet loppuivat metsässä runsaampiin verijälkiin ja maaperään kaivetun ja peitetyn haudan viereen.

Paikalle hälytetty Hämeen poliisi kaivoi haudan auki. Poliisi selvitti, että asialla oli metsästäjä, joka oli kaatanut todennäköisesti supikoiran. Hauta osoittautui eläimen pesäksi, joka oli korjattu ennalleen. Haudasta löytyi noin metrin syvyydestä vain puukalikoita ja risuja.

Verestä otettiin näyte, joka vahvisti että kyse oli ollut eläimestä. Metsästäjä oli ilmeisesti avannut supikoiran pesäluolan ja ampunut joko supin tai ketun. Pesäluolan avaamisen jälkeen metsästäjä oli korjannut luolan alkuperäiseen kuntoonsa, jolloin paikka näytti ulospäin haudalta, kertoo Hämeen poliisi. Metsästäjä oli kantanut hangelle verta tiputtaneen saaliinsa autolleen ja poistunut ennen poliisin tuloa. Metsästäjää ei koskaan tavoitettu.