1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lill-Babs

Ruotsalaissuosikki Lill-Babs on kuollut

Lill-Babs kuului Ruotsin musiikkieliittiin yli 60 vuotta.

Lill-Babs
Ruotsalainen viihdetaiteilija Lill-Babs alias Barbro Svensson Kalastajatorpalla Helsingissä huhtikuussa 1982.
Ruotsalainen viihdetaiteilija Lill-Babs alias Barbro Svensson Kalastajatorpalla Helsingissä huhtikuussa 1982.Juha Jormanainen / Lehtikuva

Ruotsalainen suosikkilaulaja Barbro "Lill-Babs" Svensson on kuollut 80-vuotiaana, kertovat useat ruotsalaisviestimet. Hän menehtyi syöpään lyhyen sairauden jälkeen.

Lill-Babs oli Ruotsin kovatasoisen musiikkimaailman kiintotähti 1950-luvulta lähtien. Hän esiintyi ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana 1953. Debyyttialbumi ilmestyi seuraavana vuonna.

Läpimurto tapahtui vuonna 1959 kappaleella "Är du kär i mig ännu, Klas-Göran", joka tunnetaan Suomessa nimellä Mua lemmitkö vielä, oi Kustaa. Laulun säveltäjä oli tuolloin tuntematon Stikkan Andersson, joka myöhemmin luotsasi Abba-yhtyettä.

Lill-Babs oli suosittu ravintolashow- ja musikaalitähti. Hän esiintyi 1950- ja 60-luvuilla myös elokuvissa ja juonsi omaa televisio-ohjelmaa. Lill-Babs esiintyi usein myös Suomessa.

Lill-Babsin maineesta kertoo jotain se, että the Beatles pyysi häneltä nimikirjoitusta, kun he vuonna 1963 esiintyivät samassa tv-ohjelmassa, kertoo Sveriges Radio (siirryt toiseen palveluun). Samassa artikkelissa Lill-Babs rinnastetaan Evert Tauben ja Astrid Lindgrenin kaltaisiin ruotsalaisikoneihin.

Lue seuraavaksi