Oikeusministerin erityisavustaja Tapani Mäkinen irtisanoutui tehtävästään: kertoo syyksi häneen kohdistuvan rikosepäilyn

Mäkinen kertoo Facebookissa, että häntä epäillään lahjoma- ja virka-aseman väärinkäyttörikoksista. Hän kirjoittaa, että ei voisi tutkinnan takia hoitaa työtehtäviään täysipainoisesti.

Tapani Mäkinen
Tapani Mäkinen.
Tapani Mäkinen.Juha-Pekka Inkinen / Yle

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) erityisavustaja Tapani Mäkinen (kok.) on irtisanoutunut tehtävästään. Mäkinen kertoo asiasta omalla Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun).

Päivityksessään Mäkinen kertoo irtisanoutumisensa syyksi sen, että tuntematon henkilö on tehnyt hänestä rikosilmoituksen. Poliisi tutkii ilmoituksen johdosta Mäkiseen kohdistuvaa epäilyä lahjoma- ja virka-aseman väärinkäyttörikoksista.

– Olen tänään irtisanoutunut tehtävästäni ministerin erityisavustajana, koska tutkinnasta johtuen, en pysty täysipainoisesti hoitamaan työtehtävääni, Mäkinen kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Oikeusministeri Antti Häkkänen vahvistaa tiedon Twitterissä.

Mäkisen mukaan tutkinta ei liity hänen tehtäväänsä ministerin erityisavustajana, vaan alkuvuoden 2015 tapahtumiin hänen toimiessaan Vantaan kaupungin luottamustehtävässä.

Mäkinen oli Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja vuosina 2009–2017.

– Totean vain sen, että en ole syyllistynyt näihin väitettyihin tekoihin. Samalla totean, että käynnissä olevan tutkinnan takia pidättäydyn kunnallisten ja muiden luottamustehtävieni hoitamisesta asian käsittelyn ajaksi, hän kirjoittaa.

Päivityksessään Mäkinen sanoo, ettei voi vielä kommentoida tutkintaa tämän enempää ja haluaa antaa poliisille työrauhan. Hän pahoittelee asiasta aiheutuvaa julkisuushaittaa puolueelleen ja kaupungille, sekä hänen perheelleen ja läheisilleen.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoi STT:lle, että poliisi on aloittanut esitutkinnan Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvästä epäillystä korruptiotapauksesta. Hän ei kuitenkaan ota kantaa siihen, onko kyseessä Mäkiseen liittyvä asia.

Mäkinen nimitettiin oikeusministerin erityisavustajaksi viime vuoden toukokuussa.

Yle on tavoitellut Mäkistä, mutta häntä ei ole toistaiseksi tavoitettu kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

Mäkinen sai puhtaat paperit Vantaan kaupungin tarkastuksessa