1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ampumavälikohtaukset

Ampumavälikohtaus YouTuben pääkonttorilla Kaliforniassa – yksi kuollut ja useita haavoittunut

Ampujaksi epäilty nainen ehti haavoittaa kolmea ihmistä ennen kuin ampui itsensä, paikallinen poliisi kertoo. Tapauksen ei uskota liittyvän terrorismiin.

ampumavälikohtaukset
Hälytysajoneuvoja kadulla YouTuben pääkonttorin edessä San Brunossa, Kaliforniassa.
John G. Mabanglo / EPA

Yhdysvaltain Kaliforniassa sijaitsevan YouTuben pääkonttorin alueella on ammuttu laukauksia, uutisoivat Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) ja uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi on vahvistanut saaneensa hälytyksen YouTuben pääkonttorille. Poliisi uskoo, että YouTuben pääkonttorin epäilty ampuja kuoli itse aiheutettuun ampumahaavaan. Epäilty oli nainen.

Paikalla on ambulansseja ja poliisi on kehottanut ihmisiä pysymään poissa alueelta, BBC kertoo. San Brunon poliisipäällikön mukaan tilanne on edelleen päällä ja viranomaiset käyvät edelleen rakennusta läpi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ampumahaavoja saaneita uhreja on toimitettu sairaalaan San Franciscoon. Tiettävästi neljä ihmistä on viety sairaalahoitoon ampumahaavojen takia. CNN:n mukaan kaksi haavoittunutta on kriittisessä tilassa, mutta ei kuitenkaan hengenvaarassa.

Liittovaltion poliisin FBI:n joukkoja ei ole toistaiseksi kutsuttu paikalle, joten amerikkalismedian mukaan se viittaisi siihen, ettei tapaukseen uskota liittyvän terrorismia.

YouTuben pääkonttorin edessä on yrityksen iso logo, tastalla päärakennus.
John G. Mabanglo / EPA

YouTuben pääkonttori sijaitsee San Brunon kaupungissa Kaliforniassa. Pääkonttorissa työskentelee noin 1 700 ihmistä.

Kello 1:13 Otsikkoa muutettu päivittyneiden tietojen mukaan.

Lähteet: Reuters, AFP, STT

Lue seuraavaksi