Poliisi: YouTube-ampuja valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti – "Vihasi" videopalveluyhtiötä

39-vuotias naisampuja piti tiettävästi YouTuben julkaisukäytäntöjä epäreiluina.

ampumavälikohtaukset
Poliiiseja aseineen.
Poliisi partioi YouTuben pääkonttorin ulkopuolella San Brunossa ammuskelun jälkeen tiistaina.John G. Mabanglo / AOP

Poliisin mukaan YouTuben pääkonttorilla Yhdysvaltain Kaliforniassa ammuskellut naishenkilö valitsi kohteensa sattumanvaraisesti. Hän ei myöskään tuntenut uhrejaan etukäteen.

Myöhään tiistaina Suomen aikaa käsiaseella ammuskellut nainen haavoitti kolmea ihmistä ja ampui lopulta itsensä (siirryt toiseen palveluun). Neljäs henkilö loukkasi nilkkansa paetessaan rakennuksesta.

Poliisin mukaan nainen oli 39-vuotias ja kotoisin Etelä-Kalifornian San Diegosta. Hänellä oli meneillään kiista videopalveluyhtiö YouTuben kanssa.

Aiemmin viranomaiset kertoivat, että tapausta tutkittiin perheriitana.

"Närkästynyt videontekijä"

Ampujan isä kertoi viestimille, että tämä oli pettynyt YouTubeen ja "vihasi" yhtiötä.

San Francisco Chronicle -lehti kuvailee (siirryt toiseen palveluun) ampujaa närkästyneeksi videontekijäksi, joka kritisoi YouTubea tuotostensa poistamisesta ja epäreiluudesta.

Julkaistut videot käsittelivät esimerkiksi vegaanista ruoanlaittoa, treenaamista ja musiikkivideoiden parodioita. YouTube on poistanut ne ampumatapauksen jälkeen.

Välikohtaus tapahtui San Brunon kaupungissa Pohjois-Kaliforniassa tiistai-iltapäivällä paikallista aikaa.

Uutistoimisto AP:n mukaan isä oli julistanut tyttärensä kadonneeksi maanantaina, kun tämä ei ollut vastannut puhelimeen kahteen päivään.

Poliisi oli löytänyt naisen varhain tiistaiyönä nukkumasta autossaan pysäköintialueella noin 25 kilometrin päässä YouTuben päämajasta.

Aiheesta muualla:

YouTube shooting: Woman shoots 3 before killing herself in San Bruno, California -- live updates (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP