1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. 1980-luku

Kasari on läsnä kaikkialla – muistatko vielä erikoisimmat villitykset? Lähetä meille kuvamuistosi

1980-luku on ollut jo hyvän aikaa muodissa niin vaatetuksessa, peleissä kuin tv-sarjoissakin. Millaiset ovat sinun muistosi 80-luvulta? Jaa ne meille.

Kuva: Dingon Sinä & Minä -kokoelma-albumin kansi, Kari Riipinen ja Riitta Sourander

1980-luku muistetaan merkkivaatteista, vesisängyistä, solariumista, sifonkihuiveista, korvalappustereoista ja videonauhureista.

Vanhat vuosikymmenet tulevat aina tietyin väliajoin muotiin ja nyt jo hyvän aikaa on ollut 80-luvun aika. Aika monet ihanuudet nähtiin pari vuotta sitten Ylen Lomamatka 80-luvulle -sarjassa.

Hiuspermanentit ovat tekemässä paluuta, ja muistaako joku vielä itse revityt ja kloriitilla vaalennetut farkut?

Entä kuinka moni teki korvareiät itse neulalla tai laittoi tukan pystyyn sokerin avulla?

Dingo, Neumann ja sifionkihuivit ovat 80-luvun populaarikulttuurin ydintä. Kuva: Yle Elävä arkisto

Suomirokki, Michael Jackson, Madonna, Dire Straits, Prince – 80-luku oli levy-yhtiöiden kulta-aikaa. Artisteista 80-luvulla suursuosiota nauttinut Dingo teki paluun viime vuonna. Monet nykyhitit, esimerkiksi Bruno Marsin kappaleet lainaavat soundinsa 80-luvulta.

Tilausvideopalvelu Netflix esittää parhaillaan 80-luvun suosikkisarja Dynastiaa, tosin 2010-luvulle päivitettynä uusien näyttelijöiden johdolla. Suosikkisarja Stranger Things sijoittuu 80-luvulle ja lainaa ET:n ja sen ajan kauhuelokuvien kuvastoa – ja Steven Spielberg palaa uutusselokuvansa Ready Player One arvioiden mukaan (siirryt toiseen palveluun) paljolti itse luomaansa 1980-luvun elokuvamaailmaan.

Syyskuun 1984 uusimmat ulkomaiset hitit (muun muassa Wham! -yhtye) olivat Timo T.A. Mikkosen ja alueellisten katsojaraatien arvioitavana Hittimittarissa. Kuva: Yle Arkisto

Muistot jakoon!

Millaisia muistoja sinulla on 1980-luvulta? Oletko välittänyt kokemuksesi tai rakkaat muistosi omille lapsillesi? Jaa meille muistojasi alla olevan lomakkeen kautta. Voit jakaa lomakkeen kautta myös lyhyitä tarinoita.

Kuvia ja tarinoita voi välittää myös osoitteeseen pohjanmaa@yle.fi tai jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ylekasari.

Lue Ylen kuvajoukkoistuksen säännöt täältä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.