Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Parkanossa – lähialueelle levisi paljon savua

Ihmiset ehtivät pelastautua talosta.

tulipalot
Parkano
Yle Tampere

Parkanossa Viinikan Pitkäkadulla paloi keskiviikkona iltapäivällä tiilirakenteinen omakotitalo. Palosta levisi runsaasti savua lähialueelle ja pelastuslaitos kehotti välttämään savun hengittämistä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen ennen yhtä. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Palo ehti levitä pahasti ennen kuin pelastuslaitos pääsi paikalle. Päivystävän palomestarin Jari Hiltusen mukaan jo kahden kilometrin päästä näkyi taivaalla paksu musta savupylväs.

Talo tuhoutui palossa kokonaan, sillä tuli ehti levitä talon kattorakenteisiin ja käytännössä koko taloon. Taloa tarvitsi purkaa, jotta palo saatiin sammumaan. Sammutus- ja raivaustöissä menee Hiltusen mukaan iltaan asti.

Talossa paikalla olleet ihmiset ehtivät pelastautua, eikä heillä ole vakavia vammoja. Sammutustöiden aikana yksi pelastaja tippui talon katon läpi, mutta hän ei loukkaantunut vaan jatkoi töitä.

Palon syttymissyystä ei ole varmuutta. Hiltusen mukaan on ollut puhetta talon ulkona olleesta tuhka-astiasta, mutta hän korostaa ettei mitään varmuutta syystä ei ole.