Metrossa kokeiltiin tihennettyä vuoroväliä: Aikatauluissa ei pysytty, kaaokselta kuitenkin vältyttiin

Kaikki metrojunat ajetaan kokeilun aikana 2,5 minuutin vuorovälillä Matinkylään saakka.

metro
Metro Rautatieasema Helsinki
Derrick Frilund / Yle

Metroliikenteessä kokeiltiin tänään torstaina aamuruuhkan aikaan tihennettyä vuoroväliä.

Helsingin seudun liikenteen HSL:n mukaan kaikki metrojunat ajettiin kokeilun aikana poikkeuksellisesti 2,5 minuutin vuorovälillä Espoon Matinkylään asti. Testaus alkoi kello seitsemän ja kesti aamupäivään puoli kymmeneen saakka.

Tarkoituksena oli kokeilla, voisiko metroja ajaa nykyistä tiheämmin. Asiasta ei ole vielä tehty päätöstä, mutta siirtyminen tihennettyyn aikatauluun olisi mahdollista aikaisintaan syksyllä.

Liikennöintimallin toimivuutta on aiemmin tutkittu simuloimalla. Torstaiaamun kokeilun tarkoituksena oli erityisesti kerätä lisätietoa liikenteen toimivuudesta ja sujuvuudesta tiheämmällä vuorovälillä todellisessa matkustajaliikenteessä.

Tarkat tulokset kokeilusta saadaan vasta myöhemmin, kertoo HKL:n liikennöintiyksikön johtaja Arttu Kuukankorpi.

– Aamun aikana kävi niin, että junat jäivät myöhään. Jos koko päivä liikennöitäisiin näin, liikenteen täsmällisyyttä ei saataisi pidettyä. Tarkemmassa analyysissa saadaan selville, voidaanko toimintaa parantaa joillain toimenpiteillä niin, että voitaisiin liikennöidä tällä mallilla jatkossa säännöllisesti, Kuukankorpi sanoo.

Hän kertoo odottaneensa jännityksellä, miten aamun liikenne sujuu.

– Tietysti hienoa olisi ollut, jos liikenne olisi mennyt täysin aikataulun mukaan. Mutta toisaalta ei ollut myöskään mitään täyttä liikennekaaosta.

Juttua muokattu 5.4.2018 kello 12:00: Täydennetty Arttu Kuukankorven kommenteilla.