Lapin Kumin miljoonainvestointi Kemiin on valmis

Läheinen sijainti Kemi-Tornion moottoritien varressa ratkaisi aikoinaan yrityksen investointipäätöksen Kemiin.

Kemi
Kauhakuormaaja renkaanvaihdossa.
Järeä työkone renkaanvaihdossa.Lapin Kumi

Lapin Kumin 3,5 miljoonan euron investointi Kemiin on valmis. Yrityksellä on käytössään yli 3000 neliön toimitilat, joissa on aiempaa enemmän tilaa renkaanvaihtoon ja varastointiin. Se on palkannut Kemiin myös lisää henkilökuntaa.

Yritykselle uusien tilojen valmistuminen on merkinnyt muuttoa Keminmaasta Kemiin, sillä uusi rakennus on noussut Karjalahdelle moottoritien varteen.

Lähes sadan työntekijän yritys

Uudelle liikepaikalle tilat on istutettu tontille niin, että asiakkaat pystyvät ajamaan halliin sisälle ja ulos ilman peruuttamista.

– Uudet toimitilat mahdollistavat ajoneuvojen entistäkin nopeammat renkaan vaihdot. Varsinkin raskaalle kalustolle renkaiden vaihtojen on tapahduttava salamannopeasti jotta kalusto olisi pois tuottavasta työstä mahdollisimman vähän, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Ville Ruokanen.

Ruokanen perustelee Kemiin tehtyä isoa investointia Meri-Lapin teollisuudella, joka tuottaa 8–10 prosenttia Suomen viennistä.

Vuonna 1947 perustettu perheyritys toimii kahdeksalla paikkakunnalla ja Rovaniemellä sillä on myös kuorma-auton renkaiden pinnoitustehdas. Lapin Kumilla on 93 työntekijää ja sesonkiaikoina palkkalistoilla on 160 ihmistä.

Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 28,8 miljoona euroa.