1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salman Khan

Bollywoodin supertähti Salman Khan tuomittiin salametsästyksestä vankeuteen

Näyttelijä tuomittiin viiden vuoden vankilatuomion harvinaisten antilooppien tappamisesta. Bollywoodin paha poika on tuomittu aiemminkin.

Salman Khan on Intian suosituimpia näyttelijöitä. Kuva: Divyakant Solanki / EPA

Intialainen oikeusistuin on tuominnut näyttelijä Salman Khanin syylliseksi salametsästykseen. Bollywoodin supertähdelle määrättiin viiden vuoden vankeusrangaistus.

Metsästystapaus juontaa juurensa lähes kahden vuosikymmenen taa. Rajastanin osavaltion oikeus tuomitsi Khanin syylliseksi uhanalaisten besoaariantilooppien tappamiseen 1998. Intian oikeuskäsittelyt saattavat kestää vuosikymmeniä.

Jodhpurin oikeustalon ulkopuolelle oli tuotu satoja poliiseja pitämään suurta fanijoukkoa loitommalla.

Syytettyinä oli myös neljä muuta Bollywood-tähteä: Saif Ali Khan, Sonali Bendere sekä Tabu ja Neelam Kothari. Heidät kuitenkin vapautettiin syytteistä todisteiden puutteessa.

Khan on joutunut oikeuteen myös aiemmin. 2015 hänet tuomittiin vankeuteen, kun Khan oli ajanut viiden jalkakäytävällä nukkuneen miehen päälle Mumbaissa vuonna 2002. Yksi miehistä kuoli. Näyttelijä pakeni onnettomuuspaikalta. Ylempi oikeusaste vapautti Khanin, mutta tapaus on korkeimman oikeuden käsittelyssä.

Forbesin mukaan Khanin vuositulot ovat yli 30 miljoonaa euroa ja hän on kymmenen maailman parhaimman palkatun näyttelijän joukossa. Hän on tehnyt kymmeniä erittäin suosittuja elokuvia.

Päivitetty 5.4.2018 kello 11.50: Khanille määrätty rangaistus.

Lue myös:

Bollywood-tähti Salman Khan tuomittiin vankeuteen

Aiheesta muualla:

Blackbuck poaching case: Salman Khan gets 5 years in jail, other accused let off (siirryt toiseen palveluun)