Lounais-Suomessa on tarjolla vielä ainakin tuhat kesätyöpaikkaa – suosituimpien joukossa ovat edelleen tarjoilija ja lehdenjakaja

Kesätöitä on tälle kesälle tarjolla vielä koko Lounais-Suomessa. Selvästi piristynyt taloustilanne näkyy myös kesällä.

kesätyö
Voikukkien takana mies leikkaa ruohoa ruohonleikkurilla.
Niko Mannonen / Yle

Sekä Varsinais-Suomen että Satakunnan TE-toimistoista kerrotaan, että kesätyöpaikkoja on ilmoitettu selvästi viimevuotista enemmän.

Varsinais-Suomen TE-toimisto oli huhtikuun alkuun mennessä välittänyt tulevalle kesälle jo 4 300 kesätyöpaikkaa.

– Työpaikkoja on tänä vuonna ollut tarjolla selvästi paremmin kuin edellisvuosina. Huhtikuun alkuun mennessä on tullut kesätyöpaikkoja täytettäväksi lähes saman verran kuin koko viime vuonna, kertoo asiantuntija Tarja Tötterman Varsinais-Suomen TE-palveluista.

Satakunnan puolella on huhtikuun alkuun mennessä välitetty jo lähes 2 500 kesätyöpaikkaa. Tällä hetkellä maakunnassa on haussa lähes 400 kesätyöpaikkaa.

Työpaikkoja on tänä vuonna ollut tarjolla selvästi paremmin kuin edellisvuosina.

Tarja Tötterman

– Uusia ilmoituksia tulee meille lähes päivittäin edelleen. Uskon, että tänä vuonna päästään meillä siis kaikkiaan yli kolmeentuhanteen kesätyöpaikkaan, sanoo asiantuntija Taina Kynäsniemi Satakunnan työ- ja elinkeinotoimistosta.

Varsinais-Suomen puolella TE-toimistojen sivuilla on tällä hetkellä lähes 300 kesätyöilmoitusta. Moni ilmoittaja hakee useaa työntekijää, joten avoimia paikkoja on noin 600-700.

Kesätyöt tulevat hakuun aina vain aikaisemmin

Vaikka kesätöitä yhä riittää, on moni yritys palkannut väkeä kesäksi jo jopa viime vuoden puolella.

– Trendi on se, että kesätyöpaikkahaut aikaistuvat vuosi vuodelta. Isoimmat teollisuusyritykset alkavat nykyisin hakea työntekijöitä jo reilusti ennen vuoden vaihdetta.

Taina Kynäsniemen mukaan Satakunnassa monet kunnat ja yhteisöt hakevat yhä kesätyöntekijöitä.

– Voi sanoa, että ihan laidasta laitaan hakuilmoituksia on vielä. Niin leirintäaluetyöntekijöille kuin siivoojillekin on vielä tilausta, kertoo Kynäsniemi.

Trendi on se, että kesätyöpaikkahaut aikaistuvat vuosi vuodelta.

Taina Kynäsniemi

Varsinais-Suomessa on pidetty kirjaa siitä, mitkä kesätyöpaikat ovat suosituimpia. Vuotta aiemmin viisi suosituinta olivat palvelutyöntekijä, tarjoilija, lehdenjakaja, sairaanhoitaja ja kokki. Tänä vuonna ykköseksi näyttää kiilaavan myyjä ja lehdenjakaja on pudonnut kuudenneksi.

TE-toimistoista muistutetaan, että iso osa kesätyöpaikoista ei tule työvoimaviranomaisten tietoon. Paikkoja kannattaa kysellä myös suoraan firmoista.

– Myös sosiaalinen media on tullut tosi voimakkaasti mukaan kesätyöpaikkojen välitykseen. Olisi itseasiassa tosi mielenkiintoista tietää paljonko kesätyöpaikkoja kaikkiaan on tarjolla, mutta sellaista lukua ei taida mistään löytyä, aprikoi Kynäsniemi.