Ranskalaispariskunta osti leirikeskuksen keskeltä Lapin korpea – ensimmäisiä turisteja odotetaan kesällä

Chevillardit muuttivat Pariisista Posion seurakunnan entiseen leirikeskukseen. Ensimmäiset ranskalaiset asiakkaat saapuvat kesällä.

Posio
Thierry ja Catherine Chevillard muuttivat Pariisista Posiolle viime vuonna.
Thierry ja Catherine ChevillardJohanna Sarjas / Yle

Pariisisista Posiolle alkutalvella muuttaneet Thierry ja Catherine Chevillard odottavat saavansa ensimmäiset luontomatkailijat ensi kesänä. Pariskunta osti Posion seurakunnalta Saarisiulan leirikeskuksen ja kunnostavat sitä nyt.

Leirikeskus sijaitsee keskellä metsää, järven rannalla noin kymmenen kilometrin päässä Posion keskustasta. Majoitustilaa tulee noin 20:lle hengelle.

– Meillä on kontakteja ranskalaisiin matkatoimistoihin, joten ainakin aluksi asiakkaamme tulevat sieltä. Haluamme vain pieniä ryhmiä ja hiljaisia aktiviteetteja. Emme ehkä halua esimerkiksi moottorikelkkailua, sanoo Catherine Chevillard.

He uskovat Posion olevan loistava erämatkailukohde. Lähellä sijaitsevat Kuusamon lentokenttä, Riisitunturi ja Korouoma.

– Matkailusesonkia voi myös pidentää pidemmälle kevääseen. Eurooppalaiset lintuharrastajat voisivat kiinnostua Venäjän rajan lähellä kuvaamisesta Kuusamossa, itsekin luontokuvausta pitkään harrastanut ja osittain työkseenkin tehnyt Thierry Chevillard sanoo.

Posion seurakunta myi marraskuun alussa leirikeskuksen Chevillardeille 281 000 eurolla. Kauppaan kuuluivat päärakennus, majoitusrakennus, rantasauna, grillikota sekä 7,5 hehtaaria maata. Chevillardit haluavat paikasta helppohoitoisen. Nyt he uudistavat kylpyhuoneita ja hankinnassa on sängyt.

Suuri elämänmuutos

Kaamos ja sen jälkeinen valon nopea lisääntyminen, järvimaisema, lintujen ruokkiminen ja metsässä liikkuminen on juuri sitä mitä he halusivatkin. Elämänmuutos oli radikaali.

– Olimme kyllästyneitä elämäämme Pariisissa. Totesimme, että jos haluamme todellakin tehdä sitä mitä oikeasti haluamme, niin nyt oli sen aika. Kaksi poikaamme ovat jo aikuisia, he opiskelevat yliopistossa Pariisissa ja pärjäävät siellä. Me olemme vielä terveitä, mutta kuka tietää kymmenen vuoden kuluttua jos enää voisimme muuttaa elämäämme. Olimme sitä paitsi jo kauan halunneet muuttaa Suomeen, kertoo Catherine Chevillard.

Aikaisemmin Thierry järjesti urheilutapahtumia Pariisissa. Catherine on tehnyt markkinointityötä ja juuri ennen muuttoa Suomeen hän toimi ranskanopettajana maahanmuuttajille. Nyt hän tekee rannekoruja poronnahasta ja tinalangasta.

Chevillardeilla oli siteitä Suomeen. Catherinen veli on asunut Helsingissä noin kaksikymmentä vuotta. Thierry opiskeli Kurussa Tampereen lähellä eräoppaaksi ja työskenteli kaksi talvea matkailuyrityksessä Ylitorniolla.

Thierryn luontokuvia voi nähdä englannin- ja ranskankielisessä blogissaan (siirryt toiseen palveluun), missä on muun muassa hienoja revontulikuvia.