Hyppää sisältöön

Forssan lautakunnan erohaluihin syynä tietovuoto?

Forssan sivystys- ja tulevaisuuslautakunta haluaa erota. Kaupunginhallitus käsittelee asian pikaisesti.

Lautakunnan erosta voi päättää viime kädessä vasta kaupunginvaltuusto Kuva: Ville Välimäki / Yle

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta haluaa erota.

Lautakunta äänesti kokouksessaan omasta erostaan äänin 9-3. Erohaluihin johti kaupunginhallituksen ohjeistus päätöksenteon luotettavuudesta.

Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen sanoo, että kyse on luottamushenkilöiden välisistä asioista ja luotettavuudesta.

Pynnönen kertoo, että Forssassa on käyty keskustelua siitä, että juuri sivistys- ja tulevaisuuslautakunnasta olisi vuotanut luottamuksellisia tietoja.

– Harvinainen ja harmittava tilanne. Kyse on kuitenkin poliittisten päättäjien välisistä asioista, eikä viranhaltijan rooliin kuulu sitä arvioida, sanoo Jarmo Pynnönen.

Lautakunnalle tulossa isoja asioita mietittäväksi

Sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen toivoo, että asia saataisiin Forssassa mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä, sillä sivistys- ja tulevaisuuslautakunnalle on kevään mittaan tulossa paljon isoja asioita päätettäväksi.

Lautakunnalla on tänä vuonna valmisteltavana merkittäviä kokonaisuuksia, kuten kaupungin palveluverkkoon liittyviä asioita. Esimerkiksi kysymys mahdollisen uuden monitoimikeskuksen perustamisesta velloo nyt ilmassa.

Lautakunta ei tosin itse voi itseään erottaa, vaan siitä päättää kaupunginvaltuusto. Forssan kaupunginhallitus paimensi vastikään lautakuntia päätöksenteon luotettavuudesta.

Eroajatus kimmahti heti kaupunginhallitukseen

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan erohaluihin on reagoitu nopeasti.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi on käyttänyt otto-oikeuttaan ja asia on jo ensi maanantain kaupunginhallituksen kokouksen esityslistalla.

Kaupunginjohtaja esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus kumoaa sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan kokouksessa tehdyn eropäätöksen ja palauttaa asian lautakunnalle uudelleen käsittelyyn.

.
.