Helsinkiläinen Palmia ostamassa Hämeenlinnan kaupungin kuntayhtiöt Tekmen ja Linnan Aterian

Etenkin Kaurialan keittiön osaaminen ja mahdollisuus tuotannon lisäämiseen kiinnostavat Palmiaa.

yrityskaupat
ruokaa lautasilla
YLE

Osakekaupassa Hämeenlinna ja yhtiöiden muut omistajat saavat Tekmestä ja Linnan ateriapalveluista 6,3 miljoonaa euroa. Palmiaa kiinnostaa tuotannon kasvattaminen Kanta-Hämeessä. Palmian toimitusjohtajan Nina Rokkilan mukaan erityisesti Hämeenlinnan Kaurialan keskuskeittiö tarjoaa Palmialle mahdollisuuksia.

– Olemme Kaurialan keskuskeittiöstä erittäin kiinnostuneita. Kaurialan keskuskeittiön toimintaan liittyy paljon myös sellaista osaamista, mitä meillä itsellämme ei vielä ole ja joka meitä kiinnostaa, kertoo Rokkila.

Palmia on Helsingin kaupungin omistama kuntayhtiö, joka on monta kertaa suurempi kuin Hämeenlinnan Tekme ja Linnan Ateria. Kanta-Hämeessä Palmia ei tätä ennen ole vielä toiminut. Kanta-Häme on sille kuitenkin julkisten ruokapalvelujen kasvun kenttää.

– Näemme Hämeenlinnan alueen potentiaalisena ruokatuotannon kasvukeskuksena maantieteellisen sijaintinsa ja toimivan keskuskeittiön sekä pitkälle kehitetyn tilaus-toimitusketjun ansiosta, Rokkila kertoo Hämeenlinnan kaupungin tiedotteessa.

Verkkosivuillaan Palmia kertoo tuottavansa Helsingissä ateriapalveluja koulujen lisäksi muun muassa opetusministeriölle.

Hämeenlinnalaiset yhtiöt tuttuja Palmian toimitusjohtajalle

Palmia on Etelä-Suomessa laajasti toimiva ruokapalveluyhtiö, sen palveluksessa on 1 700 työntekijää.

Palmian toimitusjohtajalle Nina Rokkilalle Tekme ja Linnan Ateria ovat hyvin tuttuja yhtiöitä. Rokkila on ollut muutama vuosi sitten vetämässä kummankin hämeenlinnalaisen kuntayhtiön yhdistämistä. Hämeenlinnan jälkeen Nina Rokkila on työskennellyt Palmian johdossa Helsingissä.

Hämeenlinnan kaupunki on neuvotellut kuntayhtiöidensä myynnistä loppukesästä 2017 lähtien. Alun perin kaupat oli tarkoitus tehdä jo loppuvuodesta 2017. Neuvottelut venyivät kuitenkin muutaman kuukauden alkuperäistä aikataulua pitemmiksi.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus esittää yhtiöiden myyntiä valtuustolle. Kaupunginvaltuustoon asia on tulossa 16. huhtikuuta.

Tekmen ja Linnan Aterian palveluksessa on Hämeenlinnassa vajaat neljäsataa työntekijää. Työntekijöille järjestetään omistajavaihdoksesta infotilaisuudet huhtikuussa. Jos kauppa hyväksytään, omistaja vaihtuu syksyllä.