1. yle.fi
  2. Uutiset

Lusin koulu Heinolassa paloi käyttökelvottomaksi - maanantaiksi tarvitaan korvaavat koulutilat

Koulussa opiskelee viitisenkymmentä 1.-6. –luokkalaista. Koulun vuonna 1882 rakennettu vanha osa tuhoutui palossa täysin.

Heinola
Lusin koulu Heinolassa tuhoutui tulipalossa.
Vihtori Koskinen / Yle

Lusin koulu Heinolassa, Päijät-Hämeessä, on osittain tuhoutunut tulipalossa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomestarin mukaan paikalla tehdään jälkisammutustöitä, jotka jatkuvat ainakin lauantaiaamuun asti. Hälytys palosta saatiin perjantai-iltana kello 18.35.

Pelastuslaitoksen mukaan tiedossa ei ole henkilövahinkoja, eikä palo aiheuta haittaa ympäristölle.

Lusin koulussa annetaan perusopetusta 1.-6. vuosiluokilla noin 50 oppilaalle. Koulu on entisen Heinolan maalaiskunnan ensimmäinen kansakoulu, joka on perustettu vuonna 1882. Vuonna 2002 koulua nykyaikaistettiin ja laajennettiin.

Koulun vanhemman osan palo oli perjantaina iltakymmeneltä päivystävän palomestarin Juha Lahtisen mukaan vielä täyden palon vaiheessa. Palo saatiin rajattua koulun uuden ja vanhan puolen rajalle, mutta Lahtinen epäili savu- ja vesivahinkoja tulevan uudellekin puolelle.

" Koulu oli kylän sydän"

Rehtori Jarkko Granqvistin mukaan koulutyöhön Lusin koululle ei ole mahdollista palata maanantaina ja nyt on edessä korvaavien koulutilojen etsintä.

– Vanha puoli tulee tuhoutumaan täysin, se on jo selvää. Toivotaan, että palon rajaamisessa vanhan ja uuden puolen rajakohtaan onnistutaan, rehtori toteaa.

Palon syy on Granqvistin mukaan epäselvä, mutta on tiedossa, että palo lähti liikkeelle yhdestä opetustilasta.

– Palon surullisuutta lisää se, että kyseessä ei ole pelkästään koulu, vaan koko Lusin kylän sydän, jossa monenlaista toimintaa ja tapahtumaa. Paloa oli katsomassa tuskaisia ja hiljaisia kyläläisiä, sanoo juuri palopaikalta palannut Granqvist.

Päivitetty palon sammutustöiden tilanne kello 01:25.

Lue seuraavaksi