Venäjän ulkoministeriö: USA:n pakotteet vahingoittavat amerikkalaisia äänestäjiä – Venäjää ne vain yhdistävät

Venäjän ensimmäiset viralliset kommentit uuteen pakotelistaan on nyt kuultu: "Ette voi puhua meille pakotteiden kielellä", totesi Venäjän ulkoministeriö muun muassa.

Venäjä
Venäjän ulkoministeriö
EPA

Venäjän ulkoministeriö on ottanut kantaa Yhdysvaltain tuoreimpaan pakotelistaan.

Venäjän ulkoministeriön mukaan pakotteet aiheuttavat vahinkoa vain amerikkalaisille äänestäjille ja Yhdysvaltojen omalle taloudelle. Ne vaikuttavat niihin tuhansiin työpaikkoihin, jotka ovat riippuvaisia venäläisyrityksistä – Venäjää ne vain yhdistävät.

Venäjä ei kuitenkaan aio muuttaa suuntaa painostuksen alla ja pakotteisiin tullaan vastaamaan.

– Mutta ihan ensiksi suosittelisimme Washingtonia luopumaan harhakuvitelmasta, jonka mukaan meille voi puhua sanktioiden kieltä, ulkoministeriö toteaa lausunnossaan.

Venäjän ulkoministeriö sanoo demokratian olevan Yhdysvalloissa rapautumassa. Venäjä myös syyttää yhdysvaltoja pyrkimyksestä maailmanherruuteen.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö lisäsi tänään pakotelistalle 24 venäläistä. (siirryt toiseen palveluun) Listalta löytyy seitsemän oligarkkia sekä 17 valtion virkamiestä.

Yhdysvaltojen pakotteiden kohteiksi joutuvat myös 12 venäläistä yhtiötä, kuten alumiini- ja energiayhtiö EN+ Group, öljy- ja kaasunetsintäyritys Gazprom Burenie, energia-alan toimija Renova Group, pankkialan yritys Ladoga Menedzhment.

Valtionyhtiöistä listalle lisättiin muun muassa aseita myyvä Rosoboroneksport.

Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteita on viilentänyt viime aikoina myös Yhdysvaltojen päätös karkottaa kymmeniä venäläisdiplomaatteja Britannian hermomyrkkytapauksen vuoksi. Yhdysvallat myös ilmoitti jo aiemmin pakotteista, jotka se asetti väitettyjen kyber-hyökkäysten takia.

Lähteet: Reuters, TASS