1. yle.fi
  2. Uutiset

AFP: Syyrian Itä-Ghoutan taisteluissa 40 siviiliuhria – joukossa kahdeksan lasta

Alueella olevien siviilien ja kapinallistaistelijoiden evakuointi keskeytyi ja raskaat pommitukset jatkuivat perjantaina.

Syyria
Tuhoutuneen Douman kaupungin raunioita
Katunäkymää Doumasta 9. maaliskuuta.Mohammed Badra / EPA

Syyrian Itä-Ghoutassa kuoli perjantaina 40 siviiliä ilmaiskuissa ja tykistötulessa, kertoi sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Järjestön mukaan uhreista kahdeksan oli lapsia.

Venäjän tukemat Syyrian sotajoukot ovat saaneet otettua haltuunsa suuren osan Itä-Ghoutasta, joka oli pitkään kapinallisten hallussa. Itä-Ghoutan alueen suurin kaupunki, Douma, on ollut kapinallisten viimeinen saareke, jota alettiin evakuoida Venäjän ja kapinallisryhmä Jaish al-Islamin välisen sopimuksen turvin. Venäjä ilmoitti evakuointipäätöksestä sunnuntaina, mutta Jaish al-Islam ei vahvistanut sopimusta.

Kolme päivää kestäneiden evakuointien aikana ehdittiin siirtää lähes 3 000 kapinallista ja siviiliä Syyrian pohjoisosaan, kunnes operaatio keskeytyi. Syyksi epäillään kapinallisryhmä Jaish al-Islamin jakautumista, mikä johti Douman pommitusten jatkumiseen perjantaina.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kymmenet ilmaiskut moukaroivat Douman kaupunkia ja ainakin osaa iskuista epäillään venäläiskoneiden tekemiksi.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi