Sähköliitto hylkäsi sovintoesityksen – lakko uhkaa alkaa maanantaina

Paltan jäsenyrityksissä lakkoon on menossa noin 2 500 sähköasentajaa.

työtaistelut
Sähköasentaja tutkii piirustuksia lattialla polvillaan.
Pekka Tynell / Yle

Sähköliitto on hylännyt sovittelija sovittelija Jukka Ahtelan antaman sovintoehdotuksen sähköistys- ja sähköasennusalan työriidassa, kertovat Sähköliitto ja palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö Palta.

Palta kertoo tiedotteessaan, että sille ja STTA:lle eli Sähköteknisille työnantajille sovintoesitys olisi kelvannut.

Viikon kestävä lakko Paltan jäsenyrityksissä uhkaa alkaa maanantaina 9. huhtikuuta kello 6 ja kestää maanantaihin 16. huhtikuuta kello 6 saakka.

Paltan mukaan lakko pysäyttää sähköistys- ja sähköasennustyöt noin puolessa alan järjestäytyneistä yrityksistä ja siitä aiheutuu muun muassa merkittäviä taloudellisia menetyksiä lakon kohteena olevissa yrityksissä.

Lakossa on 2 500 sähköliittolaista noin 20 yrityksessä, joista suurimpiin kuuluvat Are Oy, Aro Systems Oy, Bravida Finland Oy, Caverion Suomi Oy ja Consti Talotekniikka Oy. Lakko pysäyttää sähkötyöt uudis- ja saneeraustyömailla, mikä vaikuttaa töiden lopullisiin valmistumisaikatauluihin.

Sähköliitto ilmoitti lauantaina myös uusista työtaistelutoimista, jotka kohdistuvat STTA ry:n ja Palta ry:n jäsenyrityksiin. Niiden on määrä alkaa 17. toukokuuta.

Ala on ollut sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta.

Korjaus 7.4 klo 20.40: Lakko loppuu 16. huhtikuuta kello 6, ei kello 16, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.