Ainakin kolme ihmistä sai surmansa, kun pakettiauto ajoi väkijoukkoon Saksassa – Viestimien mukaan kuljettaja kärsi mielenterveysongelmista

Saksalaismedian mukaan epäillyllä ei uskota olleen terrorististisia yhteyksiä.

Saksa
Uutisvideot: Pakettiauto ajoi väkijoukkoon Saksassa – useita kuollut ja loukkaantunut
Uutisvideot: Pakettiauto ajoi väkijoukkoon Saksassa – useita kuollut ja loukkaantunut

Saksan Münsterissa on kuollut ainakin kolme ihmistä, kun pakettiauto syöksyi väkijoukkoon lauantaina iltapäivällä. Lisäksi epäilty ajaja surmasi itsensä, Saksan sisäministeriö kertoo.

Poliisin mukaan loukkaantuneita on parikymmentä, Münstersche Zeitung -lehti kirjoittaa. Osa heistä on kriittisessä tilassa.

Poliisi ei tällä hetkellä etsi muita epäiltyjä, mutta tarkistaa silminnäkijähavaintoja ajoneuvossa mahdollisesti mukana olleista muista henkilöistä, uutistoimisto AP raportoi.

Poliisi on sosiaalisessa mediassa pyytänyt ihmisiä pysymään poissa tapahtumapaikalta ja välttämään huhujen levittämistä.

kartta
Yle Uutisgrafiikka

Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheissaan. Münsterin pormestarin Markus Lewen mukaan poliisit eivät tiedä ajajan motiiveja.

Saksalaismediassa on uutisoitu, että kuljettaja oli psyykkisistä ongelmista kärsinyt saksalaismies, jolla ei uskota olleen terroristisia yhteyksiä. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi vahvistaneet näitä väitteitä.

Poliisin tiedottaja Andreas Bode kertoi ajoneuvon kuljettajan ampuneen itsensä auton sisällä.

Välikohtaus tapahtui Münsterin vanhassakaupungissa. Sosiaalisessa mediassa julkaistun kuvan perusteella auto vaikuttaa osuneen ravintolan ulkoterassiin.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ilmaissut osanottonsa välikohtauksen uhreille ja heidän omaisilleen. Toissa vuoden joulukuussa kaksitoista ihmistä kuoli ja viitisentoista loukkaantui Berliinissä, kun rekka ajettiin väkijoukkoon joulutorilla.

Uutista päivitetään.

Lähteet: AP, Reuters