Mäntyharjun rataturman korjaukset venyvät – Liikennevirasto: Junat korvataan busseilla koko päivän

Onnettomuustutkintakeskuksen asiantuntijat kävivät turmapaikalla jo eilen lauantaina.

onnettomuustutkinta
kaatuneita säiliövaunuja radan varressa
Etelä-Savon pelastuslaitos

Mäntyharjulla eilen lauantaina sattunut vakava junaturma vaikeuttaa rataliikennettä Kouvolan ja Mäntyharjun välillä koko tämän päivän. Vielä aamulla tavoitteena oli, että liikenne saataisiin sujumaan turmapaikan ohi puolen päivän aikoihin.

Liikenneviraston rataliikennekeskuksesta kerrotaan Ylelle, että pelastuslaitos tyhjentää paraikaa vaunuja turmapaikalla. Myöhemmin tulleen viestin mukaan onnettomuusalueen puhdistustyöt kestävät arvioitua kauemmin ja siksi junien kulku turmapaikan ohi viivästyy.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että junat korvataan busseilla Mäntyharjun ja Hillosensalmen välillä koko tämän päivän ajan.

Onnettomuustutkintakeskus selvittää asiaa

Rataliikennekeskuksen liikennepäällikön Timo Hämäläisen mukaan vielä ei tiedetä, miksi vaarallista ainetta sisältänyt vaunu pääsi suistumaan kiskoilta.

– Onnettomuustutkintakeskuksen tutkijat kävivät eilen paikalla aloittamassa tutkintaa ja syyn arviointi tulee sitten aikanaan heiltä.

Turmassa kiskoilta pudonneet vaunut ovat venäläisiä ja venäläisomistuksessa. Niiden liikennöinnistä Suomessa vastaa VR. Vaunujen varastointiin käytetty paikka oli luvallinen.

– Kyllä ne ovat ihan luvallisesti siellä olleet. Ei ole mitään ongelmaa siinä, Timo Hämäläinen kertoo.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Vaunullinen vaarallista ainetta maahan

Onnettomuus sattui Savon radalla Kinnin liikennepaikalla lauantaina noin puolen päivän aikaan. Turmassa yksi vaunu putosi kiskoilta ja repeytyi. Samalla toiseen vaunuun tuli vaurioita.

Onnettomuuspaikalla oli yhteensä noin 40 vaarallista ainetta sisältävää säiliövaunua, joista viimeinen oli repeytynyt ajauduttuaan pois radalta. Bensiinin omaista nestettä pulppusi maastoon kymmeniä tuhansia litroja.

Päivitetty klo 13:15: Lisätty tuorein arvio junaliikenteen häiriöiden kestosta.