Facebook ilmoittaa tänään miljoonille tietovuodon uhreille väärinkäytöstä – Seuraa uutisvirtasi yläreunaa

Facebook lähettää viestin 87 miljoonalle tietovuodon uhrille tänään. Suomessa tietovuodon arvellaan koskevan noin 20 000 ihmisen tietoja.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Facebook aikoo lähettää linkin kaikille Facebookin käyttäjille, joiden henkilötietoja on mahdollisesti käytetty väärin, kertoo CNN Tech -sivusto. (siirryt toiseen palveluun)

Linkki ilmestyy ylimmäiseksi käyttäjien uutisvirtasivulle. Linkkiä klikkaamalla selviää, mihin sovelluksiin käyttäjän Facebook-tili on liitetty ja mitä tietoa sovellusten kanssa jaetaan.

Nämä toimet ovat jatkoa vyyhdille, jossa Facebook pyrkii korjaamaan pahasti tahriintunutta mainettaan tietovuoto- ja vaalimanipulointiskandaalin yhteydessä. Yhtiö on myöntänyt, että analyysiyhtiö Cambdridge Analytica on saattanut päästä käsiksi jopa 87 miljoonan Facebook-käyttäjän tietoihin.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckebergin mukaan Facebook aikoo myös parantaa palvelunsa vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi palvelussa mainostavien tahojen henkilöllisyyden ja sijainnin varmistamista.

Ilman asianmukaista varmistusta poliittinen mainostaminen ei enää onnistu. Facebookin ilmoituksen mukaan palvelun käyttäjien tulisi voida nähdä selkeästi, kenen sivusto tai mainos on kyseessä.

Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin on määrä antaa tapahtumista selvitys Yhdysvaltain kongressin kauppakomitealle tiistaina.

Lue myös: